Companii

Centrofarm: Salariile farmacistilor au crescut cu 20% in acest an

11.12.2007, 14:49 38

Reteaua de farmacii Centrofarm si-a majorat cu 26% numarul angajatilor in ultimul an pana la 355 de persoane, pe fondul deschiderii de noi unitati. Deficitul de farmacisti este puternic resimtit de principalele retele, in conditiile in care anual de pe bancile facultatilor de profil ies 1.000 de profesionisti, iar in Romania opereaza in jur de 4.900 de astfel de unitati.
"Este destul de dificil sa gasim oameni, iar salariile farmacistilor au crescut cu 20% in ultimul an", a spus Dorin Catana, directorul general al Centrofarm Bucuresti. Catana nu a precizat care este salariul mediu al unui farmacist, insa la nivelul industriei farmaceutice venitul mediu brut al unui specialist se situa anul trecut la peste 820 de euro, potrivit studiului PayWell 2006, realizat de PricewaterhouseCoopers.
Centrofarm traverseaza in prezent un proces de extindere in afara Bucurestiului inceput anul acesta, urmand ca pana la finalul lunii decembrie Centrofarm sa aiba deschise sapte unitati in provincie.
"Prioritatea mea in acest moment este finalizarea deschiderilor de noi farmacii, pentru ca provocarea este foarte mare. In 2008 vom continua procesul in functie de oportunitati", a continuat Dorin Catana. El spune ca este nevoie de aproximativ un an, un an si jumatate pentru ca aceste farmacii sa ajunga la maturitate, vanzarile pe care le genereaza in acest interval fiind relativ scazute. Noile unitati vor fi de dimensiuni mari, de peste 200 de metri patrati.
Compania a lansat recent serviciul online e-Commerce prin care se pot comanda OTC-uri (medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala). Si vanzarile de produse dermatocosmetice vor fi impulsionate de acest sistem. Dermatocosmeticele se comercializeaza numai prin intermediul farmaciilor datorita fortei de munca specializate pe acest segment.
Vanzarile de medicamente prin intermediul farmaciilor reprezinta cel mai dinamic segment al pietei farmaceutice, pe piata locala legislatia permitand atat existenta retelelor private, cat si a farmaciilor individuale. In Europa exista insa si state precum Germania in care legislatia este mai restrictiva dar in care se asteapta si aici o liberalizare.
Centrofarm este cel mai vechi brand romanesc de farmacii, fiind activ de peste 60 de ani pe piata de profil. In primele noua luni ale anului, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 45,5 mil. lei (13,7 mil. euro), nivel aproape dublu comparativ cu perioada similara a anului trecut. Printre cele mai vandute produse in reteaua Centrofarm se numara Aspacardin, Femicur, Aspirin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO