Companii

CEZ va investi 30 mil. euro pentru reabilitarea microhidrocentralelor cumpărate de la TMK

Autor: Carol Dan

15.06.2011, 23:34 289

CEZ România, subsidiară a grupului ceh de utilităţi CEZ, vainvesti 29,9 milioane euro pentru finalizarea lucrărilor dereabilitare a microhidrocentralelor cumpărate anul trecut de lacombinatul siderurgic TMK-Reşiţa. CEZ a acordat contractul deproiectare şi realizare a lucrărilor firmelor Hydropol Project& Management şi Hydropol România din Bucureşti la sfârşitullunii aprilie, potrivit datelor CEZ.

Grupul ceh a anunţat că a finalizat integrarea TMK HydroenergyPower, companie pe care a preluat-o anul trecut pentru 19,8milioane de euro şi care deţine în judeţul Caraş-Severinhidrocentrale cu o putere instalată de 18 MW. TMK Hydroenergy Powera fost înfiinţată în 2010 de către combinatul siderurgicTMK-Reşiţa, deţinut de grupul rus TMK specializat în producţiaţevilor de oţel pentru industria petrolului şi gazelornaturale.

Grupul rus deţine în România şi combinatul TMK-Artrom. CEZ aintrat pe piaţa energetică românească în 2005, când a preluat de lastat distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica Oltenia.Hydropol România este controlată integral de firma HydropolInternational, înregistrată în Nicosia, Cipru, şi a fost înfiinţatăîn luna martie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO