Companii

CFR SA a numit un nou CEO privat la conducere: un fost director de la CFR Marfă

CFR SA a numit un nou CEO privat la conducere: un fost...

Autor: Mirabela Tiron

17.04.2013, 13:22 1645

CFR SA l-a numit pe George Micu, un fost director general la CFR Marfă, la conducerea companiei, după ce fostul director, Dimitris Sophocleous, şi-a dat demisia în urma respingerii planului de administrare de către acţionari (Ministerul Transporturilor) . Micu a intrat în CFR Marfă în 2009, în 2010 fiind numit director general. Oficialii CFR SA nu au transmis nicio informaţie cu privire la ce experienţă profesională are George Micu şi ce îl recomandă pentru această poziţie. Nici până acum nu a fost făcut public de către oficialii Ministerului Transporturilor motivul respingerii planului de administrare al conducerii instalate în funcţie în ianuarie.

În prezent, membrii Consiliului de Administratie (CA) de la  CFR, care vor avea un mandat de patru ani sunt Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România) – preşedinte CA, George Micu, Jiru Enache (secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice), Peter Weiss (fost director al Bancpost şi RBS România) şi Peter Raimund Kubinschi (vicepreşedinte executiv al Nextebank).

De recrutarea managerilor privaţi la CFR SA s-a ocupat asociaerea formată de consultantul PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David şi Baias şi George Butunoiu Group .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO