Companii

Chiriile spaţiilor stradale şi din centrele comerciale din Bucureşti au stagnat

Chiriile spaţiilor stradale şi din centrele comerciale din Bucureşti au stagnat

Autor: Cristina Cuncea

23.05.2011, 23:32 273

Chiriile spaţiilor stradale şi din centrele comerciale dinBucureşti s-au menţinut constante în ultimele şase luni, la 75euro/mp/lună, respectiv 65 euro/mp/lună, urmând trendul înregistratde destinaţiile de top din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa(EMEA), potrivit Colliers International.

Chiriile din Bucureşti sunt printre cele mai reduse din EuropaCentrală şi de Est, doar în Sofia înregistrându-se niveluri maireduse. Astfel, pentru un magazin stradal în Sofia un retailerplăteşte o chirie lunară de 65 euro/mp, în timp ce pentru unmagazin într-un mall chiria este de 37 euro/mp, potrivit studiului.În toate celelalte capitale din regiune chiriile sunt superioarecelor din Bucureşti.

Spre comparaţie, în Budapesta chiriile spaţiilor stradale ajungla 110 euro/mp, însă pentru malluri sunt de 65 euro/mp. Deasemenea, la magazinele stradale din Varşovia se închiriază cu pânăla 86 euro/mp, iar cele din mall-uri cu 80 de euro/mp/lună. LaPraga, chiriile ajung la 200 de euro/mp la spaţiile stradale şi la90 de euro/mp la cele din centrele comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO