Companii

Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: Mai mult de jumătate din reducerea TVA la pâine a mers către consumator. Restul în profituri mai mari pentru companii

Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: Mai mult de jumătate...

Autor: Cristina Roşca

28.09.2013, 11:41 28

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, spune ca reducerea TVA-ului la paine de la 24% la 9% ar fi insemnat o scadere maxima de pret la raft de 12%. In realitate insa reducerea pretului la raft a fost de circa 8%.

"Am monitorizat in peste 100 de magazine din toata tara - 2 magazine mari si 2 mici in fiecare judet - patru sortimente la paine  si am vazut ca reducerea pretului a variat de la 5 la 9%. Astfel, mai mult de jumatate din scaderea TVA merge la consumator."

Chiritoiu adauga ca restul de bani ramane pe lantul de distributie si se vede in profituri mai mari pentru companiile implicate.

"Ne asteptam ca nu toata reducerea sa se vada in pret. Pentru ca mai mult de jumatate din avantaj merge catre consumator inseamna ca lucrurile merg bine."

Consiliul Concurentei merge saptamanal sa urmareasca preturile din magazine si a observat variatii regionale care vor fi analizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO