Companii

Cifra de afaceri de sase ori mai mare pentru GreenTech pe primul semestru

04.08.2005, 18:26 44

Compania GreenTech SA, specializata in recuperarea si reciclarea deseurilor plastice si nemetalice, a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de peste 3 milioane euro (11 mil. lei), de 6 ori mai mare decat cea din primul semestru al anului trecut.

"Societatea noastra a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro (8 milioane de lei) si un profit de 180.000 de euro (650.000 lei). Pentru 2005, estimam o cifra de afaceri de peste 6 milioane de euro (22 de milioane de lei) si un profit de aproximativ 195.000 de euro (7 milioane de lei). Aceasta evolutie a cifrei de afaceri se datoreaza cresterii cantitatilor de deseuri achizitionate, un rol important avand subventia acordata de Administratia Fondului de Mediu (AFM)", a declarat pentru ZF Transilvania Cristinel Dobrota, administrator al companiei GreenTech.

Potrivit acestuia, rata profitului este in scadere fata de 2004 pentru ca societatea nu mai beneficiaza de subventia AFM pentru achizitionarea deseurilor.

"Facem eforturi financiare considerabile, pretul de achizitie fiind mai mare decat permit calculele de rentabilitate", a mai spus Dobrota.

Compania va investi in acest an 350.000 de euro in echipamente ce vor creste capacitatea de procesare a deseurilor PET de la 1.200 de tone la 1.600 de tone lunar.

Anul trecut, societatea a investit 250.000 de euro pentru o instalatie de regranulat deseuri din polietilena si polipropilena, instalatie ce a fost pusa in functiune in luna octombrie. Acesta a fost primul pas spre extinderea domeniului activitatii de la reciclarea PET-ului la reciclarea celorlalte tipuri de deseuri din plastic.

GreenTech are capacitate de procesare de 1.200 tone/luna deseuri PET postconsum si colecteaza aproximativ 800 tone deseuri PET postconsum si 300 tone macinaturi si deseuri industriale. In acest moment, pretul de achizitie pentru deseuri PET nesortate este de 6.500 lei/kg, suportat integral de societate.

"Pentru PET-ul reciclat nu exista beneficiari pe piata interna, produsul rezultat fiind exportat in totalitate. Pana la sfarsitul anului 2005, la Buzau se va pune in functiune Greenfiber, o fabrica de fibre poliesterice obtinute din PET reciclat care va prelua o parte din productia noastra", a mai adaugat Dobrota.

GreenTech a fost infiintata in septembrie 2002 la Buzau, din initiativa unui grup de investitori taiwanezi, investitia initiala fiind de 2 milioane de euro. In prezent, GreenTech are 200 de angajati. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO