Companii

Cinci oameni de afaceri islandezi au cumparat terenuri pentru trei proiecte rezidentiale in Capitala

Cinci oameni de afaceri islandezi au cumparat terenuri pentru trei proiecte rezidentiale in Capitala

Corneliu Serban, general manager al Gigant Construct: Initial, ne-am propus ca pana in 2010 sa finalizam 1.000 de apartamente, dar cred ca vom depasi acest target. Investitiile noastre se concentreaza in continuare in sectorul 3 al Capitalei si nu ne vom extinde in alte zone ale Bucurestiului pana nu vor fi la acelasi nivel ca acest sector.

31.03.2008, 19:14 184

Gigant Construct, implicata in realizarea a trei proiecte rezidentiale in cartierul Titan din estul Bucurestiului, a achizitionat pentru opt milioane de euro alte trei loturi de terenuri, in aceeasi zona a orasului, pe care intentioneaza sa construiasca aproximativ 1.500 de locuinte in urma unei investitii de 150 de milioane de euro.
"Initial, ne-am propus ca pana in 2010 sa finalizam 1.000 de apartamente, dar cred ca vom depasi acest target. Investitiile noastre se concentreaza in continuare in sectorul 3 al Capitalei si nu ne vom extinde in alte zone ale Bucurestiului pana nu vor fi la acelasi nivel ca acest sector", a declarat Corneliu Serban, general manager al companiei.
Gigant Construct este o companie detinuta de cinci oameni de afaceri islandezi, care au observat oportunitatile de investitii din Romania in urma unei vizite in Bucuresti. "Lucram in turism in acea vreme si dupa ce le-am prezentat orasul, in decurs de 4-5 luni am inceput primul proiect din Bucuresti", precizeaza Serban.
Gura Siriului Residence, numele primului proiect al Gigant Construct, este format din 62 de locuinte si a fost deja livrat. Proiectele companiei au fost din ce in ce mai mari, astfel ca Pallady Residence, proiect ce urmeaza a fi livrat in acest an este format din 122 de locuinte. Cel mai mare proiect al companiei pana in prezent a fost inceput anul acesta, denumit Pallady Towers, ansamblu care va cuprinde circa 400 de apartamente.
"Pentru Pallady Towers am alocat un buget de promovare de un milion de euro, in conditiile in care primele doua proiecte s-au vandut aproape singure. Pentru primele doua proiecte am avut finantari de la Alpha Bank, in timp ce pentru Pallady Towers am contractat un credit de 25 de milioane de euro de la Credit Europe Bank", a declarat Serban.
Proiectul Pallady Towers este construit de firma Cominco, in timp ce pentru primele doua ansambluri antreprenorul general a fost firma General Lux Service. Proiectul Pallady Residence este vandut in proportie de 80%, in timp ce din Pallady Towers au fost vandute circa 50 de apartamente, agentul proiectului fiind firma de consultanta Euroest. Preturile medii sunt de 1.300 de euro/mp plus TVA, in cazul apartamentelor achizitionate prin credit de la bancile finantatoare fiind asigurate pachete speciale de credite.
"Vom colabora in continuare cu bancile flexibile care se misca rapid", spune Serban.
Pentru urmatoarele trei proiecte Gigant Construct a cumparat terenuri cu o suprafata totala de 42.000 de metri patrati, loturile fiind aflate in zonele Trapezului, Anticorozivul si splaiul Unirii.
"Clasa medie-plus, careia ne adresam, este in continua crestere, astfel ca putem incadra din ce in ce mai multi oameni in aceasta categorie. Sunt tineri cu venituri lunare de circa 1.000 de euro, care lucreaza in companii multinationale sau in sistemul bancar", declara reprezentantul Gigant Construct. Proiectul din spatele pietei Trapezului din Titan va cuprinde circa 400 de apartamente si este urmatorul pe lista de prioritati a Gigant Construct, lucrarile fiind programate sa inceapa in vara acestui an. Celelalte doua proiecte vor cuprinde aproximativ 1.100 de locuinte.
Serban are 54 de ani si a fost actionar in Gigant Construct, dar in prezent mai detine actiuni doar in cadrul proiectului Pallady Towers. Despre criza ipotecara la nivel mondial Serban spuna ca cele mai expuse unei eventuale scaderi a preturilor sunt terenurile dar, "ca orice in Romania, este putin probabil sa asistam la scaderi de preturi".
Pentru terenurile achizitionate recent in zona de est a Bucurestiului, doua in 2007 si unul in acest an, Gigant Construct a platit in medie aproape 200 de euro/metrul patrat.
Din primul proiect al companiei Gigant Construct a vandut 50 de apartamente catre Primaria Municipiului Bucuresti, in timp ce 25 de locuinte din Pallady Residence sunt achizitionate de investitori britanici.
"La Pallady Towers am observat investitori romani care au achizitionat cate trei-patru apartamente in scop investitional. In cadrul proiectelor noastre vor mai creste putin preturile", spune Serban.
Printre actionarii firmei se numara Smarason Jon Valur si Sigurdur Ragnarsson, oameni de afaceri islandezi. Cartierul Titan din estul Capitalei este una dintre principalele tinte ale dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale, in aceasta zona fiind anuntate mai mult de zece proiecte cu peste 5.000 de locuinte pentru urmatorii ani, printre care Edenia (dezvoltat de Adama), Vivenda Residencias (Hercesa), Rasarit de Soare (Conarg) sau Citadella Titan (BRC Business Group).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO