Companii

Cine este in spatele Carpatair

Cine este in spatele Carpatair
20.02.2008, 19:47 33

Dupa ce l-a atras in afacere pe unul dintre cei mai bogati oameni din lume, Ingvar Kamprad de la IKEA, Nicolae Petrov, fondatorul Carpatair, vrea sa lege Rusia de sudul Italiei.
Fata de cele 700 de ore pe care le zboara intr-un an un pilot de linie, Nicolae Petrov face cam 250-300 de ore. "Zborul e o pasiune si un exercitiu care iti reseteaza 'calculatorul'. Iti poti gestiona afacerea mult mai eficient zburand decat de la birou", spune fostul pilot militar basarabean.
Petrov vorbeste calm si, ori de cate ori vine vorba de un loc sau de un traseu, se foloseste de pix si de harta. Primul loc pe care il identifica pe harta este Tighina (Bender), in Republica Moldova, unde s-a nascut in 1966. De acolo, pixul decoleaza spre Volgograd si spre Scoala Superioara de Piloti Militari Kacea. Este cea mai buna scoala de aviatie militara din Rusia, pe care Petrov a absolvit-o la 21 de ani, in 1987.
Aflati cum a trecut Nicolae Petrov in 20 de ani de la meseria de pilot de MIG la cea de manager al unei companii cu afaceri de aproape 100 mil. euro in editia din aceasta saptamana a revistei BUSINESS Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO