Companii

Cine face jocurile pe piaţa hârtiei şi cartonului

Cine face jocurile pe piaţa hârtiei şi cartonului

Autor: Laurentiu Cotu

23.08.2014, 17:02 866
Piaţa cartonului ondulat este disputată de 10 jucători locali, Vrancart ocupând anul trecut locul al treilea cu o cotă de piaţă de 14%. Consumul anului 2013 s-a ridicat la 271.000 de tone, adică 37% din totalul capacităţilor locale de producţie. Principalii concurenţi ai Vrancart pe acest segment sunt Rondocarton (cu două fabrici la Cluj şi Târgovişte) şi o cotă de piaţă de 22%, Rossmann (cu fabrici la Bucureşti şi Suceava), care are 18% din piaţă, Dunapack Sfântu Gheorghe şi Ecopack Ghimbav.
 
Pe piaţa hârtiei igienice, Vrancart a ocupat anul trecut locul al treilea, cu o cotă de 16% (din producţia internă, fără importuri), cei mai mari jucători de pe piaţă fiind Pehart Tec Petreşti, deţinută de Ioan Tecar, cu o cotă de piaţă de 44%, şi Comceh Călăraşi, deţinută de italienii de la Sofidel, cu 32% din piaţă.
 
Vrancart şi-a planificat pentru acest an investiţii totale de aproximativ 8 mil. euro, din care 3 mil. euro vor fi alocaţi pentru extinderea reţelei de colectare a maculaturii. Proiectul „Gestionarea inovativă a deşeurilor“ se derulează prin programul Norway Grants şi are o valoare totală de 3 mil. euro, din care 1,5 mil. euro sunt fonduri nerambursabile.
 
„Vom continua să implementăm proiectele de investiţii aferente anului 2014, sursele de finanţare fiind atât surse proprii, cât şi credite bancare. Efectele investiţiilor realizate sunt reflectate în indicatorii economico-financiari ai companiei“, a precizat directorul general al Vrancart.
 
La finalul anului trecut, SIF Banat-Crişana a schimbat managementul Vrancart, aducându-l în funcţia de director general pe Ionel Ciucioi, care a lucrat timp de nouă ani în audit, la Ernst&Young şi PwC. În primul trimestru compania Vrancart avea 948 de angajaţi, iar în funcţie de necesităţile care se impun pe fluxurile operaţionale se vor face noi angajări în acest an, atât în funcţii de specialitate, cât şi muncitori necalificaţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO