Companii

Citigroup,consultant la Cosmorom

18.02.2004, 00:00 11

Banca americana Citigroup va acorda RomTelecom consultanta in cadrul procesului de analiza a optiunilor privind viitorul diviziei de telefonie mobila Cosmorom, a declarat Dan Pazara, directorul de comunicare al RomTelecom.
"Conducerea RomTelecom a mandatat Citigroup sa analizeze scrisorile de interes si propunerile primite de Ministerul Comunicatiilor cu privire la operatorul Cosmorom. In termen de 90 de zile, banca americana va prezenta un raport in aceasta privinta", a adaugat Pazara. Citigroup este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare la nivel mondial. Printre altele, grupul ofera institutiilor guvernamentale si companiilor consultanta privind achizitii, fuziuni, restructurari, imprumuturi si datorii.
Infiintat in anul 1999, operatorul de telefonie mobila Cosmorom si-a inceput activitatea comerciala in prima parte a anului 2000. Cosmorom a raportat, la sfarsitul trimestrului al treilea din 2003, venituri operationale in suma 2,3 milioane euro, in vreme ce pierderile sale s-au ridicat la 7,4 milioane de euro.
Una dintre problemele majore ale operatorului o constituie datoria de peste 100 milioane de dolari, la care se adauga dobanzi, catre principalului sau furnizor de echipamente, compania elena Intracom. Cosmorom are un capital social de 3.597,5 miliarde lei.
Luna trecuta, surse din lumea bancara sustineau ca RomTelecom intentioneaza sa obtina un credit extern in valoare de 200 milioane de euro pentru finantarea de investitii in dezvoltarea infrastructurii de telecomunicatii. Compania ar fi inceput, potrivit acelorasi surse sa discute termenii imprumutului cu cinci mari grupuri financiare: Citigroup, Dresdner Kleinwort, J.P. Morgan Chase, HVB si Alpha Bank Grecia. La acea data, directorul general al RomTelecom, James Hubley, nu a dorit sa comenteze informatia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO