Companii

CITR a recuperat creanţe de 200 mil. euro pentru creditorii proiectelor imobiliare în insolvenţă

Autor: Cristina Cuncea

26.02.2013, 00:00 118

Creanţele recuperate şi distribuite de Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) în ultimii ani creditorilor proiectelor imobiliare aflate în insolvenţă totalizează circa 200 de milioane de euro. Din cele 200 mil. euro, 47,8 milioane de euro reprezintă distribuirile efectuate în cadrul a doar două proceduri, respectiv două malluri aflate în insolvenţă, Tiago Mall din Oradea şi City Mall din Bucureşti. "Pentru proiectele imobiliare de tip mall sau complexuri rezidenţiale există posibilitatea de restructurare şi de salvare prin insolvenţă, dacă aceasta este accesată la timp. Principala problemă a acestor proiecte imobiliare o reprezintă supraîndatorarea", a declarat Andreea Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania.

Potrivit CITR, piaţa imobiliară din România este supraîncărcată de proiecte, iar acesta este unul dintre motivele pentru care businessurile imobiliare ajung să aibă dificultăţi financiare. În prezent CITR este practicianul în insolvenţă cu unul dintre cele mai mari portofolii de proiecte imobiliare, care include procedura de insolvenţă a singurelor trei malluri care au fost în insolvenţă şi a numeroase proiecte rezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO