Companii

Citroen a negociat sase luni pentru a inchiria 1.000 de metri patrati de birouri in Metropolis

Citroen a negociat sase luni pentru a inchiria 1.000 de metri patrati de birouri in Metropolis

Metropolis este un proiect care cuprinde si un aparthotel de 78 de camere, afiliat lantului austriac Starlight Suiten Hotel, spatii comerciale, in timp ce suprafata inchiriabila a birourilor depaseste cu putin 11.000 de metri patrati

19.05.2009, 14:42 79

Subsidiara locala a grupului auto francez Citroen a inchiriat un spatiu de 1.000 de metri patrati in cadrul cladirii de birouri Metropolis situata pe bulevardul Iancu de Hunedoara din centrul Capitalei, aceasta fiind una dintre putinele tranzactii de relocare semnate pe piata de birouri de la inceputul anului.

Tranzactia a fost intermediata de catre compania de consultanta imobiliara Colliers International, care a mai intermediat si inchirierea de catre furnizorul de servicii medicale Parexel a unui spatiu de 2.200 de metri patrati in Metropolis Center, proiect dezvoltat de compania austriaca Soravia.
"Am negociat aceasta tranzactie timp de sase luni. Pe segmentul inchirierilor procesul decizional este mai indelungat, in conditiile in care criza a lovit puternic majoritatea companiilor. Acestea au pus pe hold sau au amanat luarea deciziilor in acest sens", spune Horia Moldovan, senior office broker in cadrul Colliers, consultantul care a asistat Citroen in aceasta tranzactie.
Metropolis este un proiect care cuprinde si un aparthotel de 78 de camere, afiliat lantului austriac Starlight Suiten Hotel, spatii comerciale, in timp ce suprafata inchiriabila a birourilor depaseste cu putin 11.000 de metri patrati.
Proiectul, care dispune de 200 de locuri de parcare, este in curs de predare catre chiriasi.
Proprietarii de birouri din zona Pietei Victoria au devenit mai flexibili in negocierea chiriilor in ultima perioada, astfel ca de la un maxim de 25 euro/metrul patrat, acum valorile vehiculate sunt de 20 euro/mp.
In aceste conditii, valoarea contractului semnat de Citroen s-ar putea ridica la 1,2 mil. euro, tinand cont de o intelegere pe cinci ani.
O alta tranzactie de inchiriere pe segmentul de birouri in Bucuresti a fost semnata de catre Apa Nova, care a inchiriat un spatiu de 869 de metri patrati in cadrul cladirii de birouri Izvor, a anuntat compania de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate, care a asistat Apa Nova la inchirierea acestui spatiu.
Contractul a fost semnat pe o perioada de cinci ani, astfel ca valoarea acestuia s-ar putea ridica la circa 0,8 - 1 milion de euro, tinand cont de o chirie de 16-18 euro/metrul patrat lunar, potrivit estimarilor ZF.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO