Companii

City Plaza investeste 5 mil. euro in dublarea capacitatilor de cazare

27.02.2007, 15:14 33

Compania Transilvania Development (TD), administrator al hotelurilor de patru si, respectiv, de trei stele, City Plaza si Central Plaza din Cluj-Napoca, intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa investeasca aproximativ 5 mil. euro in extinderea capacitatilor de cazare la City Plaza.
Compania a achizitionat anul trecut aproximativ 1.000 de metri patrati de teren in vecinatatea constructiei existente, pretul de achizitie fiind de aproximativ 500 de euro pentru un metru patrat. "Noua aripa va dubla spatiile de cazare existente, capacitatea hotelului ajungand la 90 de camere. De asemenea vom dispune de trei noi restaurante cu capacitati de la 40 pana la 300 de locuri, precum si de o piscina", a declarat pentru ZF Transilvania Nina Moldovan, director general City Hotels Romania. Hotelul are in prezent o capacitate de 42 de camere, un restaurant cu 150 de locuri, o cafenea cu 20 de locuri, un centru de conferinte.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro pentru cele doua hoteluri, valoare reprezentand o crestere de aproximativ 10% fata de 2006. "Cererea inregistreaza momentan un trend crescator, principalele surse de crestere ale pietei fiind segmentul de business travellers, dar si cel de evenimente si turism universitar. In plus, estimam ca in perioada urmatoare va incepe sa apara si turismul intern de shopping", a precizat Nina Moldovan.
O alta sursa de crestere a indicatorilor financiari va fi noua politica tarifara care face diferenta intre high si low season si de asemenea, faptul ca City Central va intra in al doilea an de functionare.
Managerul general al celor doua hoteluri marca City Hotels din Cluj-Napoca, Nina Moldovan, a mai spus ca anul trecut, gradul mediu de ocupare al celor doua unitati a fost de 67%, iar in structura clientelei contractele corporate au avut cea mai mare pondere, de 45%, in timp ce evenimentele si turismul business de tranzit au insemnat 25% fiecare. De asemenea, potrivit informatiilor furnizate de conducerea celor doua hoteluri, 44% dintre clienti au fost straini. "Pentru acest an ne-am propus sa insistam pe fidelizarea clientilor existenti si sa atragem noi clienti din sfera evenimentelor", a mai declarat Moldovan.
Proiectele Transilvania Development (TD) pentru perioada urmatoate mai prevad extinderea conceptului City Hotels si in alte zone. "Nu avem deocamdata semnat niciun contract ferm, dar tatonam zone precum Delta Dunarii, Valea Prahovei sau Timisoara. Pentru aceste locatii avem in vedere tot segmentul de corporate events, dar si cel de leisure", a precizat Nina Moldovan.
Transilvania Development este detinuta de omul de afaceri clujean Sorin Dan, care mai detine afaceri in domeniul imobiliar si pe piata de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO