Companii

Clujenii de la EVW Holding au teren la Braşov pentru o reprezentanţă de 2 milioane de euro

Clujenii de la EVW Holding au teren la Braşov pentru o reprezentanţă de 2 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

12.06.2011, 23:34 475

Importatorul şi distribuitorul camioanelor DAF în România, EVWHolding din Cluj, şi-a propus să demareze în acest an construcţiaunei reprezentanţe la Braşov, proiectul fiind în prezent în stadiude autorizare, iar investiţia fiind estimată la 2 mil. euro.Clujenii au finalizat recent o investiţie de 7 mil. euro înconstrucţia unui nou centru de vânzări şi service în localitateaGilău (foto), judeţul Cluj.

EVW Holding a achiziţionat în ultimii ani mai multe terenuri înCluj, Braşov şi Constanţa în vederea dezvoltării unor centre devânzări. Importatorul a mai deschis în acest an un magazin de pieseauto la Piteşti şi un centru de vânzări şi service la Craiova.Importatorul DAF şi-a bugetat pentru 2011 o creştere a vânzărilorcu 15-20% faţă de anul trecut. Compania a încheiat exerciţiulfinanciar din 2010 cu o cifră de afaceri de circa 58 mil. euro,înregistrând un plus de 11% faţă de anul precedent.

Evoluţia pozitivă a vânzărilor EVW Holding s-a datorat în mareparte relansării în 2010 a transporturilor internaţionale şi asegmentului de distribuţie, potrivit reprezentanţilor companiei.EVW Holding este deţinută de doi antreprenori locali, Ioan Chiţa cuo participaţie de 33% din acţiuni şi Mircea Dorel Mureşan cu 17%din titluri şi de grupul olandez E VAN WIJK, cu 50% din acţiuni,potrivit datelor Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO