Companii

Coindu si-a ales constructorul si primii angajati

21.02.2005, 00:00 91



Compania portugheza Coindu, care a anuntat o investitie de 30 de milioane de euro pentru deschiderea unei fabrici specializate in productia de tapiterii pentru autoturisme la Arad, a inceput derularea acestui proiect prin selectarea constructorului si a personalului.



Pentru constructia fabricii, care va fi localizata in Zona Libera Curtici-Arad, compania portugheza a decis sa lucreze cu doua societati locale. Astfel, proiectul a fost realizat de compania Proiect Arad, executantul constructiei urmand sa fie societatea ICIM, tot din Arad.



Potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Coindu a semnat saptamana trecuta contractul cu ICIM, valoarea acestuia fiind de aproximativ 3,6 milioane de euro.



In paralel, compania portugheza a recrutat 14 persoane care vor participa la un program de training la una dintre cele doua fabrici pe care Coindu le detine in Portugalia. Dupa perioada de pregatire, cei selectionati vor ocupa pozitia de sefi de sectie. In acest caz, compania portugheza a lucrat cu grupul de consultanta romano-italian Archimedes, care activeaza in special in zona de vest a tarii.



"Pe fondul unei dezvoltari accelerate a proiectului, se asteapta ca productia sa inceapa in perioada iulie - septembrie a acestui an, urmand sa genereze un numar total de 200-300 de locuri de munca", spun reprezentantii ARIS.



Coindu a concesionat, pe o durata de 49 ani, o suprafata de teren de patru hectare in incinta Zonei Libere. Conform proiectului, pentru noua unitate de productie vor fi alocate, intr-o prima etapa, circa sapte milioane de euro, investitia urmand sa fie finalizata pana in 2007. In final, se estimeaza ca aici vor lucra aproximativ 1.000 de persoane.



Specializata in producerea de huse din piele si imitatie din piele, compania portugheza detine doua fabrici in Portugalia si are o piata de desfacere asigurata prin constructorii de automobile sau avioane din Austria, Suedia si Franta. Compania a inregistrat in 2003 vanzari de 100 de milioane de euro. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO