Companii

Colliers ramane si fara seful pe industrial, Gabriel Chimisliu

21.07.2009, 18:24 332

La a patra schimbare importanta din ultimele sase luni, Bogdan Georgescu, managing partner al Colliers International, spune ca are solutii pentru acoperirea gaurilor lasate de plecarile celor mai experimentati consultanti.

Gabriel Chimisliu, directorul departamentului industrial al firmei de consultanta imobiliara, Colliers International, a parasit firma, la mai putin de sase luni de cand Horatiu Florescu si Monica Barbu, cei mai experimentati oameni ai liderului pietei de consultanta imobiliara, au parasit la randul lor firma, iar departamentul rezidential a fost inchis.

"Am o serie de mici afaceri, in constructii, IT si agricultura, de care am decis ca trebuie sa ma ocup personal in aceasta perioada de criza, astfel ca voi pleca din Colliers. Ii cunosc foarte bine pe Horatiu (Florescu - n.r.) si Monica (Barbu - n.r.) si nu exclud sa colaborez cu ei pe viitor, dar nu exclud totodata nici sa ma intorc la Colliers", a declarat pentru ZF Gabriel Chimisliu.

Consultantul de 35 de ani a lucrat in Colliers inca din 1997, cand in firma erau doar sase angajati, fiind fondatorul departamentului industrial. Chimisliu a avut printre clienti companii precum TNT sau Avon Cosmetics, in timp ce printre dezvoltatorii de spatii industriale si logistice cu care a colaborat se numara Prologis sau Portland Trust. "Avem oameni foarte buni la industrial in continuare. La retail am avut solutii imediat (dupa plecarea Monicai - n.r.), iar piata de birouri se misca mai incet in aceasta perioada, astfel ca este o perioada buna de reconstructie pentru acest departament. Din datele pe care le avem in primul semestru piata de birouri a fost la 20% fata de aceeasi perioada de anul trecut", a declarat Bogdan Georgescu, managing partner al Colliers.

Colliers, care dupa inchiderea departamentului rezidential a ajuns la circa 60 de angajati, a fost in ultimii ani liderul detasat al pietei de consultanta imobiliara, inregistrand anul trecut venituri de 17,6 mil. euro. Cele patru departamente afectate - birouri, retail, rezidential si industrial -, alaturi de terenuri, evaluari si investitii, aduceau cea mai mare parte a veniturilor firmei. "Toate departamentele aduc in continuare venituri, dar la un nivel mai redus decat anul trecut. Este greu de facut o estimare asupra veniturilor din acest an."

In ultima perioada au avut loc mai multe plecari din randul firmelor de consultanta imobiliara, un business care oferea celor mai buni oameni venituri anuale de peste un milion de euro, dar care sufera puternic in prezent.

"Cand piata merge mai greu, pentru unii oameni este mai usor sa nu-si bata capul. Unii au facut multi bani din aceasta piata si se pot concentra acum pe altceva", a comentat Georgescu situatia actuala din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO