Companii

Comănescu, GSP: De doi ani de zile avem un abuz total din partea statului

Comănescu, GSP: De doi ani de zile avem un abuz total...

Autor: Roxana Petrescu

19.12.2014, 15:55 842

Gabrile Comănescu, propiretarul Grup Servicii Petroliere, spune că de doi ani de zile compania pe care o conduce este supusă unui abuz din partea "statului şi ANAF".

Potrivit acestuia, controalele în cadrul companiei sunt făcute pornind de la suspiciunea statului că în cadrul unei tranzacţii în care au fost implicate trei platforme petroliere, compania a evitat plata TVA-ului.

În timp ce inspectorii ANAF susţin că cele trei platforme nu sunt clasificate ca nave, compania spune că unităţile sunt nave, motiv pentru care sunt scutite de TVA în tranzacţii.

"La momentul tranzacţiei s-au făcut verificări din partea băncilor, consultanţilor dar şi a instituţiilor statului. Noi avem documente care arată că platformele sunt nave şi, deci, tranzacţiile în care sunt implicate sunt scutite de TVA. Noi avem documentele", a spus Comănescu.

Tranzacţia la care face referire a implicat trei platforme, Prometeus, Saturn şi Jupiter, care au fost preluate în 2008 de către GSP Drilling Malta, de la GSP. Valoarea tranzacţiei a fost de 96 de milioane de dolari.

În acest moment, nu există un punct de vedere oficial trimis de către stat spre companie privind încadrarea celor trei platforme. Decizia comisiei fiscale trebuie să fie luată vineri. Până la ora transmiterii acestei ştiri nu fusese comunicat un punct de vedere oficial din partea Comisiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO