Companii

Comenzile pe termen mediu scot Imsat din groapa

25.08.2000, 00:00 23



Proiectantul de instalatii de automatizare industriala Imsat Bucuresti a pierdut, in primul semestru al acestui an, 284 milioane de lei, valoare de circa cinci ori mai mica fata de cele 1,63 miliarde inregistrate in bilantul primului semestru al anului trecut.

"Imbunatatirea situatiei financiare pe primul trimestru comparativ cu perioada similara a anului trecut se datoreaza in mare parte dublarii rezultatului din exploatare, care a urcat de la 2,21 miliarde de lei, cat era inregistrat in 1999, la 4,01 miliarde de lei. Evolutia favorabila a fost inregistrata in mare masura datorita cresterii ponderii lucrarilor in curs de executie, care au termen ma mare de sase luni", a declarat pentru Ziarul Financiar atefan Varfalvi, directorul general al Imsat.

Cu toate ca fluxul de lichiditati al companiei s-a mentinut negativ in primele sase luni, mai spune Varfalvi, situatia se va echilibra in urmatorul trimestru, astfel incat este de asteptat ca Imsat sa incheie anul in profit. In acest sens, mai afirma directorul Imsat, este destul de probabil ca bugetul de venituri si cheltuieli, anuntat la inceputul anului, sa fie rectificat.

Cele mai importante pierderi inregistrate de Imsat au fost cele financiare, in valoare de 3,72 miliarde de lei, suma care s-a ridicat, in linii mari, aproximativ la acelasi nivel raportat de companie cu un an in urma.

"Imsat este o societate buna, care are un potential ridicat. Este de asteptat o evolutie buna a companiei pe termen lung", a spus un trader.

Actiunile Imsat au avut, in prima parte a acestui an, o evolutie constanta, variind intre un maxim de 2.400 lei/actiune si un minim de 2.100 lei/actiune.

Dupa ultima oferta publica de cumparare lansata de Imsat pentru actiunile uzinei de motoare UMEB Bucuresti, societatea a ajuns sa detina 91,1% din actiuni.

"Din totalul de 550.000 $ investiti in primul semestru, 450.000$ au luat calea UMEB. Evolutia societatii cumparate anul trecut este foarte buna, iar ponderea lucrarilor externe este in crestere", a mai spus Varfalvi.

Imsat a inregistrat anul trecut un profit net de 1,33 miliarde de lei, la o cifra de afaceri de 250,78 miliarde de lei.

Imsat are un capital capital social de 35,24 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei. Societatea se afla integral in proprietate privata, cel mai important pachet de actiuni (27,04%) fiind detinut de catre fondul de investitii RIF Cyprus.

Restul actiunilor apartin Romanian Investment Co. Cyprus (14,88%), Avobone NV (6,03%), Romanian Reconstruction Capital (6,26%), High Enterprises (5,57%) si Danube Fund (6,22%).

Compania activeaza in industria electronica si electrotehnica, avand ca principal obiect de activitate proiectarea si montarea de instalatii de automatizare industriala, sisteme electrice si de telecomunicatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO