Companii

Compania aeriană a lui Tender intră cu zboruri pe aeroportul din Tulcea

Compania aeriană a lui Tender intră cu zboruri pe...

Autor: Mirabela Tiron

08.03.2014, 10:11 1435
Anul trecut doar 1.900 de pasageri au călătorit de la Tulcea cu avionul.
 
Compania aeriană TEN Airways, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, intră cu zboruri regulate sub brandul Fly România pe piaţa aeriană.
 
Primele zboruri vor fi efectuate pe ruta Tulcea - Bucureşti şi Tulcea - Bergamo (Italia). Acestea vor fi primele curse regulate ope­ra­­te de pe  aeroportul din Tulcea, care a avut anul trecut un trafic de doar 1.887 de pasageri.
 
„De pe aeroportul nostru va zbura o aeronavă de tip MC Donnel Douglas spre Bucureşti şi spre Bergamo (în apropiere de Milano). Luna aceasta semnăm contractul“, a spus Constantin Albu, directorul general al aeroportului din Tulcea. Deşi aeroportul din Tulcea are potenţial de dezvoltare din prisma traficului turistic în Delta Dunării (88.000 de turişti s-au cazat în unităţile turistice în 2012), până acum a funcţionat doar ca aeroport pentru zboruri neregulate.
 
Cătălin Buţă, directorul general al companiei aeriene TEN Airways, a declarat pentru ZF că a fost creat un nou brand - Fly Romania - pentru zborurile regulate care vor fi operate de companie, în prima fază spre Italia şi ulterior spre Germania.  Deja pe site-ul flyromania.com se pot rezerva bilete. Preţul unei curse dus-întors pe Bucureşti - Tulcea este de aproape 104  euro, iar o călătorie dus-întors pe Tulcea - Bergamo este de 65 de euro în aprilie, potrivit site-ului.  „Am ales aeroportul din Tulcea pentru că este bine poziţionat şi are potenţial de dezvoltare“, a spus Cătălin Buţă.
 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO