Companii

Compania britanica Willbrook investeste 165 mil. euro in 200 de vile

Compania britanica Willbrook investeste 165 mil. euro in 200 de vile

Daiana Voicu, managing director al Willbrook: International: Suntem interesati sa dezvoltam pe piata locala atat proiecte rezidentiale si de birouri, cat si spatii comerciale, hoteluri sau centre de conferinta, atat in Bucuresti cat si in Constanta, Timisoara, Brasov sau Iasi. (...) Dorim sa dezvoltam proiecte de peste doua miliarde de euro pana in 2009.

06.11.2006, 18:00 168

Compania de dezvoltare imobiliara Willbrook International a anuntat ca va investi 165 mil. euro intr-un complex rezidential format din 200 de vile al caror pret de vanzare pleaca de la 500.000 euro si poate ajunge la 1,5 mil. euro.
Complexul va fi dezvoltat in zona Baneasa din nordul Capitalei, iar pretul de vanzare variaza in functie de suprafete si de finisaje. "Viitorii proprietari ai vilelor din Oxford Gardens vor beneficia si de un lot de teren cu o suprafata cuprinsa intre 500 si 1.300 metri patrati si isi pot personaliza casele, care pot cuprinde facilitati precum piscina sau alte functiuni de lux", a declarat Daiana Voicu, managing director al Willbrook International.
In cadrul aceluiasi complex, pe langa locuinte, va fi construit si un club privat, cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, dar si un parc de distractii pentru copii, care se va intinde pe o suprafata de un hectar, investitia totala in acest proiect fiind estimata la 165 mil. euro.
Willbrook isi propune sa deruleze in urmatorii doi ani pe piata locala proiecte a caror valoare cumulata va depasi doua miliarde de euro.
"Suntem interesati sa dezvoltam pe piata locala atat proiecte rezidentiale si de birouri, cat si spatii comerciale, hoteluri sau centre de conferinta, atat in Bucuresti, cat si in Constanta, Timisoara, Brasov sau Iasi", a declarat reprezentantul Willbrook International. "Dorim sa dezvoltam proiecte de peste doua miliarde de euro pana in 2009", a mai spus Voicu.
La ora actuala, compania dezvolta in Romania proiecte de circa un milion de metri patrati, cu o valoare de peste 1,2 miliarde de euro.
Ansamblul rezidential de lux Oxford Gardens este primul proiect imobiliar lansat pe piata locala pentru vanzare de catre Willbrook si va cuprinde 200 de vile cu suprafete care pornesc de la 350 de metri patrati si pot depasi 650 de metri patrati.
Ansamblul, care va fi finalizat in luna septembrie a anului viitor, va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 25 de hectare si va totaliza circa 85.000 metri patrati construiti.
Vilele din Oxford Gardens vor fi vandute - in momentul finalizarii, pana in prezent fiind efectuata o lista de asteptare pentru viitorii clienti ai complexului.
Alpha Bank este partenerul care se va implica atat in finantarea proiectului, cat si in oferirea anumitor facilitati bancare pentru clientii care vor opta pentru achizitionarea caselor prin credite bancare. Reprezentantii bancii nu au dorit sa precizeze contributia la dezvoltarea complexului. Compania imobiliara Regatta se va ocupa de vanzarea locuintelor.
Printre proiectele imobiliare incepute in Romania de Willbrook se numara un proiect rezidential de 400 de locuinte situat in apropiere de gradina botanica din Timisoara, dar si cladirea de birouri Cathedral Plaza, situata in apropierea catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti, care va fi finalizata in toamna anului viitor.
Willbrook Management , companie cu sediul central in Marea Britanie, are in administrare un portofoliu international de 5,3 miliarde de euro, fiind activa in special in Europa Centrala si de Est, in tari precum Cehia, Polonia, Lituania, Bulgaria, Turcia sau Romania.
Finantarea proiectelor dezvoltate de Willbrook este realizata de patru fonduri de investitii, doua britanice si doua din Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO