Companii

Compania cu cel mai dur program de disponibilizări din România: CE Oltenia a renunţat la 1.350 de oameni în şase luni

Autor: Roxana Petrescu

22.08.2016, 00:06 19189

Cel mai mare producător de energie termo din România, Complexul Energetic Oltenia, se vede treptat scos din piaţă, renunţând la aproape 1.350 de salariaÅ£i în primele ÅŸase luni ale anului. Acesta este cel mai ambiÅ£ios program de disponibilizări anunÅ£at până acum de vreo companie locală.

Potrivit datelor trimise de producătorul de energie pe bază de lignit, Complexul Energetic Oltenia a terminat primul semestru al anului cu circa 15.000 de angajaţi, în contextul în care la finalul anului trecut în companie mai lucrau 16.349 de oa­meni. La finalul primului semestru din 2015, în struc­turile companiei care reuneşte cele mai mari termo­centrale din bazinul Olteniei erau 17.500 de oameni.

Restructurarea dramatică oglindeşte proble­mele profunde cu care se confruntă sectorul energiei termo pe plan local, lipsa investiţiilor şi costurile mari de producţie împingându-i pe jucătorii din acest domeniu la limita suportabilităţii sau chiar în insolvenţă, aşa cum este cazul Complexului Energetic Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO