Companii

Compania de curierat TNT investeste anual intre 12 si 15% din cifra de afaceri

Compania de curierat TNT investeste anual intre 12 si 15% din cifra de afaceri

Compania livreaza saptamanal 3,5 milioane de colete, documente si marfa in peste 220 de tari si opereaza cu peste 19.000 de vehicule rutiere si 43 de avioane.

26.02.2007, 21:11 176

Compania TNT, lider pe piata de curierat din Romania, si-a bugetat pentru acest an afaceri de circa 33 de milioane de euro, bazandu-se si pe intensificarea schimburilor internationale cu tarile membre UE.
"Pentru 2007 prevedem o crestere de minim 30%, ca urmare a investitiilor pe care le vom realiza precum si datorita evolutei curieratului international, care va cunoaste o crestere spectaculoasa in anii care urmeaza. Totodata, o serie de companii multinationale incep sa isi dezvolte capacitati de productie importante in zona, ceea ce atrage reactii pozitive in lant, pentru partenerii autohtoni ai acestor companii", a spus Bogdan Enache, country manager al TNT Romania.
Compania TNT, care face parte din grupul olandez TNT Express, opereaza servicii de curierat international si intern. Transporturile internationale au insa o pondere de 85-90% in cifra de afaceri a companiei.
Anul trecut TNT a avut o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de euro, inregistrand astfel o crestere de aproape 25% fata de anul precedent. In acelasi timp, profitul brut al companiei a inregistrat o crestere de 30%, pana la circa 5 milioane de euro.
TNT isi mentine locul pe piata prin investitii consistente in infrastructura, linii de trafic si conexiuni, precum si prin deschiderea unui nou centru operational pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni).
"Rezumandu-ne la datele financiare putem afirma ca, in ultimii ani, 12-15% din cifra de afaceri este directionata spre proiectele investitionale si, cu siguranta, vom mentine aceasta strategie, cu efecte vizibile in cresterea veniturilor", a spus Enache.
TNT va investi in continuare in dezvoltarea centrelor de sortare de la Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov, precum si in dezvoltarea retelei de servicii. Astfel, desi compania s-a lansat pe piata ca un distribuitor de colete de mici dimensiuni, in timp si-a dezvoltat reteaua de servicii.
"Odata cu definirea si diversificarea ofertei noastre de servicii, TNT si-a construit o strategie de afaceri din a oferi partenerilor sai de pe piata locala solutii pentru expedierea unor cantitati mari de marfa", a spus Enache. Totodata, in acest an o noua aeronava Boeing 737-300ERF din flota TNT Express, cu o capacitate de 16,5 tone, va fi dedicata relatiei cu Romania. Noul avion are o capacitate de 16,5 tone are cea mai mare capacitate dintre avioanele operate in tara noastra de catre companiile de curierat rapid.
TNT Romania are aproximativ 20 de oficii la nivel national, 388 de angajati si un parc auto de 170 de autovehicule.
Principalii competitori TNT pe piata curieratului international sunt DHL, UPS si FedEX. TNT si DHL detin peste 80% din piata curieratului international. Totodata, pe piata de curierat intern mai activeaza Cargus, Fan Courier, Curiero sau TCE Logistica.
Curieratul international detine cam 40-45% din totalul pietei de curierat din Romania, care se ridica la aproximativ 130 mil. euro, potrivit unui studiu Datamonitor citat de companie. Studiul includea nivelul total al veniturilor realizate din diverse operatiuni precum expedieri postale, activitati uzuale de transport sau direct marketing.
Piata de curierat este una dintre cele mai dinamice piete din Romania, avand o crestere sustinuta de la an la an.
"In ansamblu, procentul de crestere al pietei a fost de 25-30% si putem aprecia ca evolutiile din 2007 vor depasi acest nivel. Cele mai recente studii estimeaza ca in tarile Uniunii Europene cresterile in domeniul curieratului depasesc de sase ori ritmul de dezvoltare general al economiilor acestor tari, iar in Romania ne apropiem de atingerea aceluiasi ritm", a mai spus Enache.
TNT Express este lider mondial in industria de curierat expres, iar in Romania si-a definit pozitia pe piata in 1999 prin achizitionarea in proportie de 100% a actiunilor companiei ROMCARGO.
Compania livreaza saptamanal 3,5 milioane de colete, documente si marfa in peste 220 de tari si opereaza cu peste 19.000 de vehicule rutiere si 43 de avioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO