Companii

Compania IT Datagroup îşi relochează echipa în Vox Technology Park Timisoara, proiect dezvoltat de Werk Property Group

Compania IT Datagroup îşi relochează echipa în Vox...

Autor: Roxana Rosu

11.12.2017, 15:19 624

Compania de soluţii software şi prelucrare electronică a datelor Datagroup îşi va reloca anul viitor echipa în clădirea de birouri Vox Technology Park din Timişoara, proiect dezvoltat de Werk Property Group, în urma unei investiţii de peste 30 milioane euro.

Vox Technology Park va fi inaugurat la începutul anului viitor, cu  o suprafaţă închiriabilă de 26.000 de metri pătraţi . Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului, face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat în ultimii ani în Timişoara peste 800 de apartamente şi zeci de mii de metri pătraţi de hale industriale, spaţii hoteliere şi de birouri

Datagroup, una dintre cele mai vechi companii autohtone de profil, înfiinţată în Timişoara în 1995, îşi va reloca echipa în noul spaţiu de birouri la începutul anului următor, după ce a închiriat 1.200 de metri pătraţi.

”Sectorul IT&C reprezintă unul dintre principalele sectoare din care provine cererea de spaţii de birouri moderne şi toţi dezvoltatorii vânează companiile de profil. Ne-am propus să creăm prin Vox Technology Park un proiect de birouri modern, pentru viitor, care să reprezinte un adevărat hub tehnologic, cu facilităţi tehnologice unice la nivel naţional iar faptul că peste 80% din suprafaţa contractată a fost preluată de companii IT&C confirmă atractivitatea proiectului pentru companiile de profil”, declară Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Technology Park va dispune de o serie de facilităţi moderne, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicaţie care va genera o cheie de acces de tip QR code în urma recunoaşterii faciale sau a amprentei, dar şi spaţii şi duşuri pentru biciclişti, food court şi sală de fitness, spaţii comerciale şi de servicii. Proiectul oferă de asemenea spaţii de până la 3.500 de metri pătraţi pe etaj, cea mai mare suprafaţă disponibilă în acest moment în oraş.

Anul viitor va fi finalizată şi o parcare supraterană cu 400 de locuri în imediata vecinătate a proiectului, în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro.  Acestea se vor adăuga celor 280 de locuri de parcare deja disponibile în cadrul Vox Technology Park, parcarea proiectului urmând să dispună şi de mai multe staţii pentru încărcarea maşinilor electrice şi spaţii pentru biciclete.

Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deţine şi compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe şi aplicaţii pentru companii internaţionale şi diferite instituţii publice şi bancare din vestul Europei, fiind şi resellerul şi service-ul autorizat Apple Vox Store în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO