Companii

Companiile farmaceutice cheltuiesc 1.000 - 2.500 de euro pentru participarea unui medic la un congres internaţional

Companiile farmaceutice cheltuiesc 1.000 - 2.500 de euro...

Autor: Ioana David

10.09.2013, 00:05 161
Makis Papataxiarchis, preşe­din­tele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) spune că din 2016, la nivelul Uniunii Euro­pene, informaţiile legate de numărul me­dicilor pe care companiile de medicamente îi sponsorizează pentru a participa la congrese internaţionale şi sumele cheltuite vor fi făcute publice.
 
Şeful ARPIM, care este şi directorul general al companiei Johnson & Johnson România, spune că până atunci va trebui rezolvate unele aspecte legate de con­fidenţialitate şi de faptul că aceste date sunt sensibile din punctul de vedere al concurenţei.
 
„Este problema ca şi cealaltă parte (medicul - n.red.) să îşi dea acordul să publice aceste informaţii. Nu este vorba doar despre industrie, ci şi despre legislaţie. Sunt aspecte de confidenţialitate, dar şi despre competiţie. Întregul cadru nu ne permite să facem publice toate congresele la care participă“, a spus Makis Papa­taxiarchis.
 
În SUA, ca parte a reformei sanitare iniţiate de Barack Obama, companiile farmaceutice trebuie să publice pe site-uri accesibile valoarea cadourilor acordate şi plăţile făcute către medici şi spitale, în timp ce în China autorităţile au luat în vizor mai mulţi giganţi internaţionali pe care îi suspectează că ar fi acordat bani medicilor pentru a prescrie unele produse şi pentru că au trimis medicii în destinaţii exotice.
 
În România nu sunt disponibile informaţii legate de numărul de medici pe care companiile îi sponsorizează anual pentru a participa la congrese interna­ţionale şi sumele cheltuite pentru acestea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO