Companii

Complex rezidential de 23 mil. euro la Cluj

22.06.2006, 11:13 26

Omul de afaceri italian Giorgio Griessi, care detine in Romania doua fabrici la Baia Mare in domeniul siderurgiei, va construi un complex rezidential in valoare de 23 de milioane de euro in localitatea Chinteni, aflata la 6 kilometri de Cluj-Napoca.
Griessi detine in aceasta zona un teren de 6 hectare si intentioneaza sa construiasca 25 de blocuri a cate 4 etaje fiecare. Potrivit investitorului, fiecare bloc va avea o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati si va avea patru apartamente pe fiecare etaj.
"Decizia de a investi pe imobiliare a aparut ca urmare a dezvoltarii accelerate a acestei piete. Am ales Clujul deoarece este un oras care are putin din toate si unde sunt foarte multi tineri care vor sa-si cumpere o casa", a explicat Giorgio Griessi, finantatorul proiectului.
Acesta a mai spus ca intentioneaza ca in perioada urmatoare sa mai demareze un proiect imobiliar pe segmentul rezidential si in Baia Mare, finantatorul fiind in prezent in cautarea unui teren. Griessi nu a putut sa ofere mai multe detalii legate de acest proiect, insa a precizat ca proiectul va include blocuri cu zece etaje.
Acesta a mai spus ca toate apartamentele vor avea trei camere si o suprafata utila de 88 de metri patrati, iar pretul de vanzare va fi de 65.000 de euro.
"Proiectul se va derula pe o perioada de cinci ani, insa primele patru blocuri vor fi gata in noiembrie 2007. Imobilele cu termenul de finalizare pentru anul viitor sunt deja vandute, iar daca cererea va fi la fel de mare este posibil sa terminam toate cele 25 de blocuri intr-o perioada mai scurta decat anticipam", a precizat Giorgio Griessi.
"Lucrarile vor demara in cel mult zece zile pe segmentul de infrastructura, iar in prima parte a anului viitor vom incepe constructia primelor patru blocuri. Complexul va include pe langa spatiile de locuit si spatii comerciale si de agrement", a mai spus finantatorul proiectului.
Investitorul italian are afaceri pe piata romaneasca inca din 1995, pe domeniul siderurgiei, acest proiect imobiliar fiind cel de-al doilea pe care acesta il deruleaza in Romania. Prima investitie in imobiliare a fost tot in Cluj si s-a cifrat la aproximativ 2,5 milioane de euro.
"Am construit doua blocuri intr-o zona rezidentiala a orasului Cluj-Napoca, imobile care in acest moment sunt vandute", a mai declarat Griessi.
Italianul detine in Romania doua companii Euro Siag si Conferom, ambele deruland activitati in domeniul siderurgiei. Potrivit conducerii celor doua companii, toata productia realizata in Romania este destinata pietei externe, principalele destinatii fiind tarile arabe, Anglia si Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO