Companii

Componente auto S.I.L.MET aduce 4 mil. euro pentru o noua fabrica

10.10.2005, 16:11 39

Compania aradeana S.I.L.MET Romania, parte a grupului italian cu acelasi nume specializat in producerea componentelor de caroserie pentru industria auto, va demara constructia unei fabrici in Zona Industriala Pecica (Arad), investitia totala fiind de peste 4 mil. euro.

Proiectul, care va fi finalizat anul viitor, prevede construirea unei hale de productie de 7.000 de metri precum si a unui imobil cu trei etaje dedicat receptiei, birourilor, administratiei si serviciilor tehnologice.

"Alegerea acestei zone pentru constructia fabricii a avut initial la baza dorinta de a ne afla din punct de vedere logistic la intersectia coridoarelor europene IV si V, astfel incat produsele noastre sa poata ajunge cu usurinta la fabricile clientilor nostri din nordul, sudul si estul Europei. Avem contacte cu reprezentanti ai industriei de automobile si electrocasnice din Romania, astfel incat speram sa putem incheia contracte interesante cu acestia", a declarat pentru ZF Transilvania Renzo Belcaro, presedintele grupului S.I.L.MET.

Grupul a investit deja la Arad in aceste prime sase luni ale acestui an aproximativ 1,4 mil. euro in utilaje si instalatii, urmand ca pana la sfarsitul anului cheltuielile sa ajunga la 2 mil. euro.

"Aceste investitii sunt pe termen lung, iar produsele realizate aici vor fi destinate in primul rand unor platforme de productie din Europa de Est sau chiar din Romania. Piata noastra de sector este una care nu iarta niciodata greselile facute, ineficienta sau lipsa de flexibilitate a vreunei companii. Ne punem sperantele si in noua platforma de productie de la Arad cu ajutorul careia ne vom atinge obiectivele strategice de internationalizare si dezvoltare. Nu vom uita insa responsabilitatile ce ne revin in zona Aradului din participarea la cresterea sociala, la crearea unor noi locuri de munca si la formarea personalului", a mai spus Belcaro.

Grupul si-a inceput activitatea in Romania in luna martie a acestui an, dar, potrivit oficialilor companiei, nici atunci si nici in prezent, piata de componente de caroserie pentru industria auto nu este "una dintre cele mai stralucite".

"Volumul productiei realizate in Romania este momentan redus si nici rezultatele gestiunii nu sunt pozitive. Acelasi trend este prevazut pentru toata perioada 2005, intrucat costurile de pornire si formare a personalului sunt foarte ridicate. Speram insa ca in anul 2006 sa se poata obtine rezultate pozitive, chiar si modeste", a spus Belcaro.

S.I.L.MET - Societatea Italiana Lavorazioni Metalli - a fost fondata in 1967 de catre Renzo Belcaro. Compania produce componente metalice cu rol tehnico-estetic pentru caroseriile autovehiculelor, elemente structurale de caroserie, precum si componente pentru industria electrocasnica (bucatarii, cuptoare, frigidere, lazi frigorifice etc).

In afara platformei de la Arad, productia S.I.L.MET se desfasoara in 4 fabrici italiene aflate in provincia Vicenza. Printre clientii companiei se numara Volkswagen, Audi, BMW, GM Opel, Peugeot, Alfa Romeo, Pininfarina, Bertone, Jaguar, Aston Martin, Lamborghini, Maserati si Ferrari. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO