Constructii

Principalele proiecte de infrastructură care vor fi finanţate în 2013 din fonduri europene

Principalele proiecte de infrastructură care vor fi...

Autor: Andreea Neferu

02.02.2013, 01:12 4825

Cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară stabilite pentru 2013 vor fi finanţate cu prioritate din fonduri externe nerambursabile de 3,2 miliarde de dolari (730 de milioane de euro), potrivit unei analize a ZF pe baza unei note a guvernului privind proiectul legii bugetului de stat pe anul curent.

Principalele proiecte sunt cele pentru reabilitarea liniei de cale ferată Coşlariu-Sighişoara, autostrada Orăştie-Sibiu, reabilitarea a 1.112 kilometri de drumuri naţionale, precum şi autostrada Lugoj-Deva, potrivit unei note a guvernului privind proiectul legii bugetului de stat pe anul curent.

Cei mai mulţi bani, peste 1 miliard de lei (230 de milioane de euro), vor merge către reabilitarea căii ferate Coşlariu-Sighişoara, care va permite trenurilor să circule cu o viteză de până la 160 de kilometri/h. Fondurile pentru acest proiect vor veni însă exclusiv din finanţări externe nerambursabile, la fel ca şi în cazul autostrăzii Orăştie-Sibiu, care va primi în 2013 aproape 700 de milioane de lei (160 de milioane de euro). De altfel, această autostradă, cu o lungime de circa 82 de kilometri, are ca termen de finalizare luna aprilie a acestui an. Totodată, vor mai fi alocaţi anul acesta sume şi pentru proiecte de infrastructură care deja au fost finalizate şi deschise circulaţiei, însă în cazul cărora statul nu s-a achitat integral de datoriile faţă de constructorii care au participat la respectivele lucrări.

Citiţi mai multe despre investiţiile în infrastructura rutieră şi feroviară din 2013 pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO