Companii

Constructorii români au avut profituri înjumătăţite anul trecut

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

09.07.2013, 22:24 474

Cele mai mari zece companii de construcţii cu acţiona­riat local au obţinut anul trecut profituri nete cumulate de 61,7 mi­lioane de euro, aproape la jumătate faţă de anul 2011, ara­tă o analiză a ZF pe baza datelor transmise de Registrul Comerţului.

Reducerea investiţiilor publice, dar şi private şi con­curenţa din ce în ce mai acer­bă pentru puţinele licitaţii care se mai organi­zează în piaţă şi-au pus pu­ternic am­prenta asupra ren­tabilităţii marilor com­panii româneşti de construcţii.

Cele două firme ale omu­lui de afa­ceri băcăuan Dorinel Umbră­rescu, Spedi­tion UMB şi Tehno­strade, au rămas şi anul trecut cele mai rentabile din rândul com­pa­niilor de con­strucţii cu acţionariat lo­cal, aducând profituri cumulate de aproape 38 de milioane de euro.

Cealaltă mare firmă româ­nească de construcţii din Bacău, PA&CO International, deţinută de Costel Căşu­neanu, a înregistrat cel mai puternic declin al profitului, acesta scăzând anul trecut de zece ori faţă de 2011, până la 0,5 milioane de euro.

„Concurenţa este foarte mare pe piaţa construcţiilor, iar de lucru este foarte puţin. Se merge la licitaţii cu preţuri foarte joase, la limită, ceea ce automat afectează şi pro­fitul“, spune Florea Diaconu, omul de afaceri care contro­lează constructorul bucureştean Delta ACM 93, cu profit net de 3,4 milioane de euro anul trecut, în scădere cu 71% faţă de anul anterior.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO