ZF 24

Constructorul Straco, afaceri de 616 mil. lei, profit de 900.000 lei

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

17.04.2014, 00:07 419
Constructorul bucureştean Straco Grup, controlat de fraţii Alexandru şi Traian Horpos, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 616,5 milioane de lei (140 de milioane de euro), în scădere cu 29% faţă de anul 2012.

În acelaşi timp, profitul net s-a redus cu o treime, până la 0,9 milioane de lei (0,2 milioane de euro), arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania Straco Grup, care a devenit în 2012 cel mai mare constructor cu acţionariat românesc în funcţie de cifra de afaceri, a avut anul trecut în medie 587 de angajaţi, cu aproape 230 mai puţin decât în anul precedent.

Scăderea personalului vine în contextul în care constructorul a finalizat anul trecut două proiecte de anvergură la care lucra împreună cu alte companii de construcţii, autostrăzile Deva-Orăştie şi Orăştie-Sibiu (lot 2), cu o valoare contractuală cumulată de aproape 300 de milioane de euro.

Reprezentanţii Straco Grup nu au răspuns până la închiderea ediţiei la solicitarea ZF cu privire la motivul scăderii cifrei de afaceri şi a disponibilizărilor de anul trecut.

Citiţi în continuare în ZF Corporate:

- evoluţia afacerilor companiei în ultimii 2 ani

- proiectele de investiţii la care a participat Straco Grup 

- rezultatele financiare ale altor companii de construcţii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO