Companii

Consultanta germana pentru investitii de 30 mil. euro

14.07.2006, 20:07 20

Compania ALBA ProjectManagement Romania, filiala locala a companiei germane ALBA BauProjektManagement GmbH, care ofera servicii de consultanta pentru proiecte de constructii, va coordona prin sucursala deschisa recent la Cluj-Napoca proiecte de investitii in valoare de aproximativ 30 de mil. euro.
"Am ales Clujul pentru ca avem in zona mai multe proiecte si era destul de greu sa le coordonam de la Bucuresti. In plus, aceasta zona are potential, deoarece multe companii straine sunt interesate sa investeasca aici", a declarat pentru ZF Transilvania, Sebastian Hubner, manager al sucursalei din Cluj-Napoca.
Principalele proiecte pe care compania le deruleaza in zona Transilvania sunt cele doua magazine Kaufland, la Cluj si Zalau, un supermarket Baumax la Cluj, o capacitate de productie pentru Siemens la Timisoara, dar si un nou sediu pentru dealerul de masini Autotransilvania. "Investitiile in retail reprezinta o piata tot mai mare in Romania, acesta fiind motivul principal pentru care suntem aici. Chiar decizia de a ne lansa pe piata romaneasca a fost luata atunci cand Plus a venit aici, ei fiind un important clinet al nostru in Germania", a adaugat Hubner. Acesta a mai spus ca proiectele de dezvoltare ale ALBA ProjectManagement Romania vizeaza deschiderea unei sucursale in Bulgaria, in toamna acestui an, si a uneia in Ucraina, la mijlocul anului viitor. "Extinderea teritoriala va fi realizata de filiala din Romania de-oarece compania din Germania nu este interesata in acest moment de un asemenea demers", a precizat Hubner. ALBA ProjectManagement este prezenta in Romania de doi ani, perioada in care, potrivit conducerii companiei, au fost coordonate proiecte de 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO