Companii

Continental Hotels: plus 3% la semestru

14.07.2008, 17:54 18

Lantul hotelier Continental, care a atras anul trecut fondul de investitii ceh PPF in structura actionariatului, a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere de 3% a cifrei de afaceri, fata de aceeasi perioada din 2007.
"In ciuda faptului ca anul acesta am operat cu un hotel mai putin decat anul trecut, respectiv hotelul de doua stele din Sibiu care este in renovare, am obtinut o valoare mai mare a cifrei de afaceri in primul semestru fata de aceeasi perioada in 2007", a declarat pentru ZF Michele Meoni, director de operatiuni al Continental Hotels. El nu a precizat valoarea vanzarilor din prima jumatate a anului.
Cifra de afaceri estimata pana la sfarsitul anului se ridica la 30 mil. euro, potrivit datelor anterioare ale companiei. Anul trecut Continental a inregistrat o cifra de afaceri de
28,6 mil. si o marja a profitului operational de 28%. Anul acesta, operatorul hotelier va finaliza o unitate de doua stele situata in zona Garii de Nord din Capitala, alaturi de care vor mai fi deschise pana in 2011 cel putin sapte Ibis-uri, minim zece hoteluri de doua stele sub brand Hello Hotel. "Suntem in cautare de alte noi locatii, in afara de Bucuresti, Timisoara, Arad, Iasi si Cluj pentru deschiderea de hoteluri clasate la patru stele", a declarat Michele Meoni. Planurile lantului hotelier pe termen mediu urmaresc deschiderea a 14 locatii clasificate la patru stele, potrivit lui Meoni.
Lantul hotelier este controlat, potrivit ultimelor date disponibile, de compania Conti Hotels in care grupul de investitii ceh PPF Investments detine aproximativ 40%, in timp ce participatia lui Radu Enache este de 59,9%, participatie detinuta prin Croosbrook Limited, companie inregistrata in Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO