Companii

Contractul cu Ford se semneaza la Frankfurt

07.09.2007, 18:49 12

Semnarea contractului dintre stat si compania americana Ford pentru privatizarea Automobile Craiova este prevazuta pentru miercuri, 12 septembrie, la Salonul International Auto de la Frankfurt (Germania), autoritatile romane dorind sa confere astfel tranzactiei un plus de notorietate, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.
"Semnarea contractului cu Ford este prevazuta pentru miercuri, cand la Salonul International Auto de la Frankfurt este organizata a doua si ultima zi de vizita pentru presa. Autoritatile doresc ca parafarea intelegerii sa aiba astfel un plus de notorietate, inclusiv in ceea ce va inseamna forta Romaniei in industria auto prin sosirea unui nou investitor puternic", au afirmat sursele citate. Dupa semnarea contractului, autoritatile si reprezentantii Ford vor organiza vineri o ceremonie si la Automobile Craiova, unde vor semna contractul redactat in limba romana, au mai afirmat sursele citate.
Ford ar putea primi ajutor de stat direct de cel mult 175 de milioane de euro dupa preluarea Automobile Craiova, dar numai in cadrul schemelor de ajutor aprobate de Comisia Europeana. "Compania americana a cerut sa beneficieze de ajutoarele pe care statul intentioneaza sa le acorde in cadrul schemelor care vor fi aprobate de Comisia Europeana. Asta nu inseamna ca Ford va primi neaparat acesti bani", au explicat sursele citate.
Printre ajutoarele de stat la care Ford s-ar incadra se regasesc investitiile pentru calificarea si pregatirea profesionala a personalului de la Craiova. Producatorul american, care s-a angajat la investitii de 675 mil. euro, a anuntat cresterea numarului de angajati de la 3.900 la 7.000 si, posibil, la 9.000 de persoane, dupa finalizarea investitiilor.
La negocieri Ford a fost reprezentat de casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), iar statul de Tuca, Zbarcea & Asociatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO