Companii

Copos face bani din evenimente

20.03.2007, 19:55 14

Hotelul de cinci stele Crowne Plaza, detinut de omul de afaceri George Copos, a realizat anul trecut venituri de 5 mil. euro din organizarea de evenimente si conferinte, cu aportul segmentului de food&beverage. Evenimentele au contribuit cu 50% la cifra de afaceri de peste 10 mil. euro pe care compania a realizat-o in 2006.
"Divizia de banchete si food&beverage a crescut anul trecut intr-un ritm mai alert decat restul operatiunilor hotelului. Majorarea a fost de cel putin 15%", a declarat pentru ZF Franz Rattenstetter, directorul general al Crowne Plaza.
Cele zece sali din incinta hotelului au avut anul trecut o rata de ocupare de 75-80%, in conditiile in care ratele medii de ocupare ale hotelurilor din Capitala se situeaza in jurul valorii de 65%.
"Uneori sunt ocupate de doua ori pe zi, cu o conferinta dimineata si un alt eveniment seara, dar sambata si duminica salile mari sunt inchiriate pentru receptii de casatorie. In timpul saptamanii avem in principal receptii, conferinte si prezentari", spune Rattenstetter.
Compania se asteapta la cresteri sustinute si in acest an, de 5-7% in ceea ce priveste cifra de afaceri si de circa 10% pe segmentul de conferinte. Estimarea pentru veniturile totale se situeaza in jurul valorii de 11 mil. euro.
De asemenea, se preconizeaza o usoara crestere a preturilor la camere, pe fondul cresterilor salariale si ale cheltuielilor operationale, insa aceasta nu va depasi 10%, potrivit directorului general de la Crowne Plaza. Momentan, tarifele de receptie practicate de Crowne Plaza pentru camerele standard sunt cuprinse intre 150 si 235 de euro pe noapte la rack rate (pretul camerelor inainte de aplicarea oricaror discount-uri - n.r.), in timp ce apartamentul prezidential cu doua camere ajunge la 800 de euro pe noapte.
Crowne Plaza face parte din grupul Ana Hotels si activeaza sub franciza Intercontinental International. In 2008, hotelul va implini zece ani de existenta pe piata romaneasca, urmand sa fie prelungit contractul de management cu Crowne Plaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO