Companii

Copos s-a suparat si a anuntat ca nu mai face investitii in turism

02.08.2004, 00:00 35

Portul de agrement Europa Yacht Club, deschis la sfarsitul saptamanii trecute in statiunea Eforie Nord, va fi si ultima investitie a lui George Copos pe litoralul romanesc, a spus omul de afaceri cu ocazia inaugurarii portului.
El a aratat ca decizia sa are in vedere numarul redus de turisti straini din Eforie, precum si zgomotul, tarabele si constructiile ilegale din statiune, care deranjeaza turistii.
Europa Yacht Club este primul port privat de agrement din Romania si a presupus o investitie de doua milioane de euro.
"Investitia, de doua milioane de euro, se inscrie in strategia de dezvoltare a turismului romanesc pe care o deruleaza Ana Hotels", a declarat la inaugurare George Copos, presedintele grupului de societati comerciale Ana, adaugand ca aceasta va fi si ultima investitie pe care o realizeaza pe litoralul romanesc.
Investitiile lui Copos pe litotalul romanesc au ajuns la 35 de milioane de euro si includ doua hoteluri (Riu Europa de patru stele si Riu Astoria de trei stele), un centru de conferinte, centrul de intretinere si sanatate Ana Aslan si portul Europa Yacht Club.
Portul Europa Yacht Club are o capacitate de 60 de ambarcatiuni cu pescaj maxim de 3 metri si este operational pe intreaga durata a anului.
"Sunt convins ca Europa Yacht Club va deveni, in scurt timp, un punct de atractie internationala pentru utilizatorii de yachturi si alte ambarcatiuni care navigheaza in Marea Neagra", a mai spus Copos.
Marina Europa Yacht Club dispune de helioport, punct vamal si post de politie de frontiera, si incepand cu luna octombrie ofera servicii de depozitare a vaselor in extrasezon, inchiriere de ambarcatiuni, service pentru motoare si intretinere pentru ambarcatiuni, precum si puncte de vanzare de piese si accesorii pentru barci.
Lucrarile de amenajare portuara au fost executate de compania Rominserv, membra a grupului Rompetrol, si au durat circa trei luni.
Printre facilitatile portului se numara alimentarea cu carburanti si energie electrica, comunicatii internationale, statie radio.
De asemenea, Europa Yacht Club ofera atestate pentru obtinerea certificatului international de conducator de ambarcatiune clasa A (care da titularului dreptul sa conduca ambarcatiuni in marea libera si pe apele interioare ale Romaniei si a altor state), clasa B (drept de a conduce ambarcatiuni pe apele interioare) sau clasa B maritima (drept de navigatie in mare libera dar nu la o distanta mai mare de 6 mile marine fata de coasta), si certificare internationala in cadrul scolii de scooba diving a clubului.
andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO