Companii

Copos tremura pentru stelele hotelului Hilton

Copos tremura pentru stelele hotelului Hilton

George Copos, proprietarul Hilton

18.06.2009, 00:00 48

Hotelul de cinci stele Hilton din Bucuresti, controlat de omul de afaceri George Copos, ar putea pierde din numarul de stele din cauza faptului ca nu pune in prezent la dispozitia turistilor locuri de parcare.

Unitatea hoteliera, care a rulat afaceri de 23 mil. euro anul trecut, a ramas fara locuri de parcare anul trecut, dupa ce contractele companiei Dalli, care administra mai multe parcari din Capitala, au fost reziliate de primarie. Hotelul trebuie sa rezolve problema parcarii in cel mult 30 de zile.
In momentul de fata proprietarul George Copos se afla in proces de judecata cu Primaria. "Suntem in proces de judecata cu Primaria privind aspecte legate de inchirierea parcarii din fata hotelului", au declarat reprezentantii companiei.
Potrivit criteriilor obligatorii privind clasificarea unitatilor de cazare de tip hotel, pentru functionarea unui hotel la cinci stele este nevoie de un numar minim de locuri de parcare de 50% din numarul camerelor. Insa, exista o exceptie pentru hotelurile care au fost construite inainte de aceasta lege, aceste hoteluri trebuie sa aiba doar 25% de locuri de parcare. Astfel, hotelul Hilton, ce opereaza 272 de camere, are nevoie de cel putin 68 de locuri de parcare pentru a putea pastra cele cinci stele. "Pana in prezent clasificarea de cinci stele nu a fost anulata. Ar fi prematur sa comentam acum aspecte specifice, mai ales ca majoritatea tin de responsabilitatea proprietarului pentru solutionare", a spus Friedrich Niemann, directorul general al hotelului. George Copos nu a comentat aceasta situatie. Spatiile de parcare sunt conditie obilgatorie si la patru, trei sau doua stele. Astfel, un minim de 27 de locuri de parcare ar aduce doar doua sau trei stele hotelului Hilton, in timp ce 54 de locuri de parcare ar asigura clasificarea la patru stele.
Pe langa problema cu parcarea, in urma controalelor realizate de reprezentantii Ministerului Turismului, s-a constat ca hotelul functioneaza pe o noua societate comerciala, respectiv Ana Hotels, ceea ce a dus la suspendarea autorizatiilor pana la trecerea pe firma noua.
Reprezentanti din Ministerul Turismului au spus ca George Copos a trebuit sa depuna un nou dosar pentru clasificare. "Vineri a fost deja depus acest dosar care urmeaza sa fie verificat de noi. De asemenea trebuie rezolvata problema cu parcarea pentru indeplinirea conditiilor minime obilgatorii pentru clasarea la cinci stele. Daca nu va avea locuri de parcare, va fi declasificat", au spus reprezentantii ministerului.
 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO