Companii

Corina Enciu, Delta Airlines: Vom incuraja traficul prin reducerea cu 20% a preturilor in septembrie

Corina Enciu, Delta Airlines: Vom incuraja traficul prin reducerea cu 20% a preturilor in septembrie
07.09.2007, 14:06 64

Operatorul aerian Delta Airlines, care a relansat in iunie cursa Bucuresti-New York dupa zece ani de pauza, mizeaza pe mentinerea gradului de ocupare a aeronavelor la 80%, nivel atins in primele doua luni de operare prin ieftinirea biletelor cu 20% in afara sezonului de varf.
"Intram intr-un sezon mai slab si vrem sa stimulam traficul de leisure. Astfel, toate biletele vandute in septembrie vor fi cu circa 20% mai ieftine, atat pe Bucuresti-New York, cat si pe alte destinatii importante din SUA, precum Los Angeles sau Seattle", a spus Corina Enciu (foto), country manager Delta Airlines.
Spre exemplu, pretul unui bilet pe ruta Bucuresti-New York va incepe de la 339 de euro, fata de 389 de euro cat erau pana in prezent.
Din cei 10.000 de pasageri transportati de Delta in primele doua luni pe ruta Bucuresti-New York, cea mai mare pondere a avut-o traficul leisure, insa, odata cu terminarea perioadei de vara, reprezentantii companiei asteapta o crestere la clasa business.
Delta Air Lines opereaza patru zboruri dus-intors pe saptamana, dar analizeaza majorarea frecventei pe aceasta ruta.
"Cel mai probabil marirea frecventei se va realiza anul viitor. Totodata, analizam curse directe catre alte destinatii din SUA. Deocamdata am ales New York-ul pentru ca acolo este o comunitate importanta de romani", precizeaza Enciu.
Desi aproximativ 69% din vanzarile pe acest zbor sunt realizate in Statele Unite ale Americii, iar 31% in Romania, majoritatea pasagerilor sunt romani. Delta Airlines a intrat pe piata locala dupa o pauza de zece ani, in aceasta vara marcand din nou pe harta destinatiilor Bucurestiul, alaturi de alte capitale europene precum Budapetsa, Kiev sau Praga.
"In momentul in care s-a retras din Europa Centrala si de Est, Delta a ales sa se dezvolte pe piata americana. Insa acum parcurge un nou proces de restructurare si a deschis foarte multe rute. Piata din Romania nu putea fi ocolita, fiind in continua expansiune", a spus Corina Enciu, care a revenit la Delta Air Lines dupa o perioada la fel de lunga. Enciu a lucrat la compania americana pana in momentul retragerii acesteia de pe piata, angajandu-se apoi la British Airways unde a ocupat functia de director comercial pe Romania si Moldova.
"Am vazut intoarcerea mea aici ca pe o oportunitate. Am mai lucrat cu ei in trecut si este vorba despre un alt fel de produs pe care trebuie sa il oferi pasagerilor in cazul unei curse lungi", spune ea.
"Romanii devin mai sofisticati, indreptandu-se spre destinatii mai speciale, desi intotdeauna va fi si o categorie de persoane care se uita la pret", precizeaza Enciu.
Avand in vedere numarul de pasageri transportati, compania a incasat in primele doua luni de operare pe ruta Bucuresti-New York cel putin 3,5 mil. euro, potrivit estimarilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO