Companii

Corporate Office Solutions vrea pachete minoritare de actiuni la doi producatori locali

06.06.2007, 18:46 39

Compania Corporate Office Solutions (COS), unul dintre principalii importatori de mobilier de birou de pe piata locala, intentioneaza sa cumpere pachete minoritare de actiuni la Mac Exim si 3D Design, doi producatori locali, cu care COS deruleaza in acest moment parteneriate.
"Avem in acest moment parteneriate cu doua companii de mici dimensiuni si ne gandim sa intram in actionariatul lor pentru
a-i ajuta sa creasca", a declarat Christophe Weller, managing partner al Corporate Office Solutions.
El a precizat ca nu va fi o preluare propriu-zisa, pachetul de actiuni vizat fiind unul minoritar, iar operatiunea nu va avea loc in acest an. Cele doua companii sunt din Bucuresti.
Corporate Office Solutions este si unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a designului pentru spatii de birouri si dealer exclusiv al Steelcase, liderul mondial pentru mobilierul de birou.
Corporate Office Solutions a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 14,5 mil. euro, fata de o estimare initiala de 10 mil. euro. Compania vizeaza sa ajunga la afaceri de 20 mil. euro la orizontul anului 2010. "2007 este un an de tranzitie pentru companiile de mobilier de birou, deoarece abia in 2008 ne asteptam sa fie livrate pe piata un numar mare de proiecte", a spus Christophe Weller.
Pentru 2007, compania estimeaza un ritm de crestere al pietei mobilierului de birou de circa 10-15% fata de 2006, cand valoarea pietei a fost de 60 mil. euro. "Aceasta crestere va continua in acelasi rimt sustinut pana in 2012, urmand ca dupa aceasta data sa intram intr-o faza de maturizare, de stabilizare", a precizat Christophe Weller.
Compania a inaugurat ieri showroom-ul din cladirea Victoria Business Park, situata in Baneasa, in urma unei investitii de 0,4 mil. euro, si urmareste orase precum Cluj, Oradea, Arad reunite intr-o "zona foarte atractiva, cu foarte multe companii cu o prezenta puternica", dar si orase precum Brasov, Iasi sau Constanta.
"Domeniile cu o cerere foarte mare pentru mobilierul de birou sunt IT, telecomunicatiile, bancile, serviciile in general", a precizat Elena Tanase, country manager al Steelcase pentru Romania.
Spatiul alocat unui angajat intr-o companie romaneasca este de 7-8 metri patrati pentru o cladire de birouri, si poate fi mai redus pana la 4 metri patrati intr-un call center.
COS a fost infiintata in 1997, iar primul client al sau a fost Nokia, la momentul la care finlandezii isi demarau operatiunile pe piata locala.
"In 1997, cand am plecat la drum, cererea pentru serviciile de consultanta in domeniul amenajarii birourilor este foarte mica. In prezent insa, companiile au inceput sa solicite, pe langa mobilierul de birou, si serviciile adiacente", a spus Christophe Weller.

Steelcase se gandeste la investitii in Romania
Compania Steelcase, liderul mondial pentru mobilierul de birou, tatoneaza zone Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania, pentru investitii in industria de profil. "Testam in acest moment piata pentru a vedea care este cea mai buna solutie pentru investitii (achizitii sau investitii greenfield - n. red.), urmand ca intr-un interval de doisprezece luni sa luam o hotarare", a declarat Marc T. Nicolaisen, sales director pentru Europa Centrala si de Est al grupului Steelcase. El a precizat ca Steelcase isi doreste o prezenta mai solida in Romania, care ar putea fi realizata in urmatorii ani. "Piata romaneasca de mobilier de birou cunoaste un boom in prezent, insa ramane o piata tanara, spre deosebire de state ca Ungaria sau Polonia a caror piata a ajuns la maturitate", a mai spus Nicolaisen. Potrivit acestuia, decizia de a investi intr-o anumita tara este luata in functie de vanzarile ce ar putea fi realizate si de numarul de companii dintr-o tara cu o prezenta regionala puternica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO