Companii

Cresterea gradului de ocupare majoreaza afacerile KLM cu 10%

28.02.2007, 15:32 16

Compania aeriana KLM Royal Dutch Airlines, care opereaza zboruri pe ruta Bucuresti-Amsterdam, a inregistrat anul trecut un grad de ocupare in Romania de 87%, in crestere cu 1,2% fata de 2005. KLM Romania are unul dintre cele mai ridicate grade de ocupare dintre companiile care opereaza in Romania.
"Rata de ocupare a aeronavelor KLM cu plecare din Bucuresti, adica numarul de pasageri per total locuri oferite, este in acelasi timp unul dintre cele mai mari din Europa - in medie peste 87% in fiecare luna", au spus reprezentantii KLM Romania.
Operatorul aerian a raportat pentru anul trecut o crestere de aproape 10% a cifrei de afaceri, mentinandu-si in acest fel cota de piata de 9% pe care o detine pe piata aeriana locala.
"Cresterea este rezultatul evolutiei pozitive naturale a numarului de pasageri care isi incep calatoria in Romania. Pentru anul financiar 2007, estimam o crestere a cifrei de afaceri cu inca cinci procente", au spus reprezentantii companiei.
Astfel, potrivit ritmului de crestere anuntat de KLM, afacerile au ajuns anul trecut la aproximativ 25 de milioane de euro, fata de 23 de milioane de euro in anul precedent si vor depasi in acest an 26 de milioane de euro. Aceasta crestere va fi sustinuta si de introducerea unor noi destinatii.
"Ca planuri de viitor, dorim sa crestem numarul de frecvente zilnice spre si dinspre Bucuresti, precum si sa incepem operarea din alte orase din Romania", au mai spus reprezentantii companiei.
Potrivit unor informatii anterioare furnizate de companie, printre noile destinatii vizate se numara cele cu plecare din Timisoara, Cluj, Iasi sau Constanta.
Pe piata aeriana europeana, KLM Royal Dutch Airlines a avut anul trecut cel mai mare grad de ocupare - 83,7% - dintre toate cele 31 de companii care fac parte din Association of European Airlines. Astfel, gradul de ocupare inregistrat pe ruta Bucuresti-Amsterdam este si peste media inregistata de operatorul olandez.
In prezent KLM opereaza in Romania trei zboruri pe zi, transportand peste 100.000 pasageri anual din Bucuresti spre Amsterdam si mai departe.
"Aproximativ 80% dintre pasagerii transportati din Bucuresti tranziteaza Schiphol Amsterdam, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, spre mai mult de 400 de destinatii unde KLM si partenerii sai opereaza", precizeaza reprezentantii companiei.
La sfarsitul lui 2005 compania a introdus in Romania si biletele electronice, e-ticketing, care detin deja o pondere de 90% din totalul biletelor vandute.
Biletul electronic contine aceleasi elemente ca si biletul de hartie, cu deosebirea ca cel electronic nu mai este tiparit pe hartie speciala, ci este stocat in baza de date a companiei. Astfel, calatorul trebuie sa se prezinte la aeroport doar cu un cod numeric aferent.
KLM Royal Dutch Airlines a reinceput zborurile spre si dinspre Romania (Bucuresti) in aprilie 1996, dupa o pauza de 27 de ani. KLM Royal Dutch Airlines a fost fondata la 7 octombrie 1919, fiind cea mai veche companie aeriana de transport regulat din lume.
Linia aeriana olandeza a fuzionat in 2003 cu operatorul francez Air France in cadrul primei fuziuni transfrontaliere dintre doua companii aeriene. In urma acestei operatiuni, Air France-KLM a devenit al treilea mare transportator aerian al lumii, dupa American Airlines si United Airlines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO