Companii

CrisTim a vandut preparate ready meal de 3,2 mil. euro

05.02.2009, 16:51 215

Producatorul de mezeluri CrisTim, unul dintre cei mai mari producatori de mezeleuri, a realizat anul trecut 25% din cifra de afaceri a diviziei de ready meal doar din vanzarile catre reteaua locala de magazine a retailerului francez Carrefour.

Divizia de ready meal a grupului a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 3,2 milioane de euro, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului precedent cand realiza afaceri de 2,4 milioane de euro.
"Aproximativ 40% din cifra de afaceri pe segmentul de ready meal este data de retelele internationale si restul de clientii din regiunea Bucuresti. Cel mai mare client pe acest segment este Carrefour, vanzarile catre ei reprezentand 25% din afacerile diviziei de ready meal, iar restul sunt retele din Bucuresti gen Ivet, Albinuta sau Nic", a declarat Gabriel Alexandru, vicepresedintele grupului CrisTim.
Produsele pe care CrisTim le vinde pe acest segment sunt fie din carne gen snitele, chiftele, ceafa, nugets, piept pui prajit, fie salate de vinete, fasole, beouf sau sarmale de post. Ponderea de vanzare a celor doua categorii in cifra de afaceri este egala, de 50%.
Grupul CrisTim, controlat de omul de afaceri Radu Timis, este format din cinci linii de business, respectiv mezeluri, ready meal (Recunostinta si CrisTim 2 Prod Com), reteaua de magazine CrisTim (CrisTim Impex), ferma (Eco-Ferm) si constructii (Sensconstruct).
Daca anul trecut CrisTim a inregistrat afaceri consolidate de peste 120 de milioane de euro si cresteri doar pe trei linii de business, Eco-Ferm inregistrand o stagnare a cifrei de afaceri si Sensconstruct o scadere de 4%, pentru 2009 reprezentantii companiei estimeaza o crestere a afacerilor pe toate cele cinci linii.
Printre competitorii CrisTim pe segmentul de ready meal sunt companiile Agricola Bacau si Aldis Calarasi. Angst intentiona de asemenea sa intre pe aceasta categorie, dar in conditiile situatiei economice actuale a amanat constructia fabricii de semipreparate din Buftea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO