Companii

Cu 57 de zboruri saptamanale, Wizz Air si-a triplat numarul de pasageri in T1

Cu 57 de zboruri saptamanale, Wizz Air si-a triplat numarul de pasageri in T1
15.04.2008, 20:25 16

"Wizz Air opera in perioada aprilie-mai a anului trecut 25 de zboruri saptamanale de opt rute. In prezent, am ajuns la un numar dublu de rute si la 57 de zboruri saptamanale", a spus Natasa Kazmer, director corporate communications&public affairs al Wizz Air.
Operatorul urmareste sa atinga in acest an un trafic de un milion de pasageri, mai mult decat dublu fata de 2007, o contributie importanta avand introducerea de noi rute.
"Incepand din aceasta luna vom introduce curse ca-tre Milano si Valencia, cu plecare din Cluj Napoca. Frecventa acestor zboruri va fi de trei pe saptamana", a spus Kazmer. Compania mai opereaza zboruri din Cluj Napoca catre Budapesta, Barcelona, Lon-dra si Dortmund. Totodata, in februarie compania a introdus si cursa interna Bucuresti-Cluj, segment pe care compania concureaza cu operatorul national TAROM. Curse interne mai opereaza si Blue-Air, de la Bucuresti la Arad, urmand sa fie introdusa si ruta Bucuresti-Sibiu. Totodata, si MyAir si-a anuntat intentia de a opera astfel de curse, insa nu a luat nicio decizie in acest sens.
In 2007 Wizz Air a transportat in si dinspre Romania 415.000 de pasageri, tinta pentru acest an fiind atingerea unui trafic de un milion de persoane. Li-derul low-cost local, Blue Air, estimeaza pentru acest an circa 1,2 mil. pasageri, cu 30% in plus fata de anul precedent. Totodata, operatorul italian MyAir, care are o pre-zenta importanta pe plan local a transportat 420.000 de pasageri in 2007. Wizz Air si-a bugetat pentru anul acesta atat dublarea traficului pe piata locala, cat si a veniturilor, tintind in continuare pozitia de lider, dupa ce in urma rezultatelor raportate in 2007 operatorul a ajuns pe locul trei in topul companiilor low-cost din Romania, la distanta scurta de MyAir. Wizz Air a inregistrat in 2007, primul an complet de prezenta pe piata locala, o cifra de circa 30 de milioane de euro, contribuind astfel cu aproximativ 10% la afacerile totale ale grupului, potrivit unor informatii anterioare transmise de reprezentantii companiei. In acelasi timp gradul mediu de ocupare s-a situat la 85%, in conditiile in care compania opereaza cu aeronave de 180 de locuri.
Wizz Air a inceput sa zboare in Roma-nia dupa mijlocul lui 2006 de la Targu-Mu-res, dar la sfarsitul anului trecut a hotarat transferul operatiunilor pe aeroportul din Cluj-Napoca, motivand aceasta decizie prin lipsa unui angajament comercial din partea reprezentantilor aeroportului alaturi de infrastructura deficitara. In acest moment operatorul opereaza din doua aeroporturi din Romania, Bucuresti si Cluj. Piata low-cost din Romania este din ce in ce mai com-petitiva, la sfarsitul anului trecut anuntandu-si demararea operatiunilor pe piata si liderul low-cost european Ryanair. Totodata, anul trecut au intrat pe piata Germanwings si easyJet, completand lista operatorilor low-cost deja existenti, BlueAir, MyAir, SkyEurope si Wizz Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO