Companii

Cu doua fabrici in plus, Vel Pitar va ajunge la afaceri de 60 mil. euro

09.02.2004, 00:00 22

Compania de morarit si panificatie Vel Pitar Rimnicu-Vilcea estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 2.571 miliarde lei (63 mlioane de euro), corespunzatoare unei cresteri cu 60% fata de valoarea in lei raportata pentru 2003 -1.585 mliarde de lei.
"Cresterea va avea loc pe fondul diversificarii si maririi productiei o data cu preluarea, anul trecut, a unitatilor de la Iasi si Tirgu Jiu.", a declarat  Dan Trifu, vicepresedintele compartimentului Stategie-Finante al Vel Pitar.
Compania, formata prin fuziunea Mopariv Rimnicu-Vilcea, Berceni Bucuresti, Granpan Tecuci si Mopariv Cluj-Napoca, este unul dintre cei mai importanti producatori pe piata moraritului si panificatiei.
Vel Pitar a preluat in anul 2003 societatile Gorjpan Tirgu Jiu si Pangran Iasi, dupa ce in 2002 a fuzionat prin absorbtie cu societatea Spicul Arges Pitesti.
Pina la sfirsitul acestui an, compania va prelua inca trei unitati: Panificatie Postavarul Brasov, Panem Giurgiu si Libertatea Bucuresti.
Vel Pitar produce lunar o cantitate de 7.500 de tone de produse de panificatie, circa 300 de tone de biscuiti, 10 tone de napolitane si aproximativ 120 de tone de paste fainoase.
De asemenea, compania dispune de capacitati de morarit, cantitatea de griu macinata depasind 12.000 tone/luna.
Trifu apreciaza ca Vel Pitar detine la produsele de panificatie o cota de piata de 5% la nivel national,  de 5,6% la biscuiti si 0,5% la napolitane.
Programul investitional pentru acest an totalizeaza circa  patru milioane de dolari, suma dubla comparativ cu 2003, atit pentru majorarea productiei, cit si pentru extinderea retelei de distributie.
Actionarul majoritar al companiei este fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, care detine 73,79% din actuni.
Titlurile Vel Pitar sint cotate la Bursa de Valori Bucuresti, ultimul pret de tranzactionare fiind, in sedinta din 24 octombrie 2003, de 3.500 lei/actiune. Valoarea nominala a unei actiuni este de 1.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO