Companii

Cu un nou brand, Delta Design estimeaza afaceri de 25 mil. euro

21.06.2005, 14:31 40

Compania Delta Distribution, importator si distribuitor de produse pentru amenajari interioare si finisaj, a demarat un proces de rebranding, firma urmånd sa se numeasca Delta Design.

Oficialii societatii nu au dorit sa precizeze la cåt se vor ridica cheltuielile pentru acest proces, dar au mentionat ca vor derula anul acesta un program de investitii de 2,5 mil. euro care include si sumele destinate operatiunii de rebranding.

a??Luna trecuta am demarat o campanie de rebranding in urma careia toate cele 27 de magazine pe care le detinem vor fi redenumite si reamenajate. Primul show-room care a fost modificat conform noului concept este cel din complexul Sphera Bucuresti, a urmat cel de la Cluj, iar påna la sfårsitul anului vor fi remodelate toatea??, a declarat pentru ZF Transilvania Dragos Bonea, presedintele Delta Design.

Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2004.

a??Piata constructiilor este in crestere pe segmentul cladiri de birouri, iar parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu firme de arhitectura specializate in acest domeniu ne indreptatesc sa anticipam aceasta cresterea??, a mai declarat Bonea. Potrivit acestuia, pe primul trimestru din acest an compania a inregistrat o crestere de 22% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada din 2004.

Principalele produse pe care firma le comercializeaza sunt placile ceramice, segment care reprezinta 65% din cifra de afaceri. Conducerea estimeaza pe acest domeniu o cota de piata de aproximativ 20% pe importuri si 10% pe consumul total la nivel national.

a??Intentionam sa acordam o atentie sporita si celorlalte categorii de produse din portofoliul nostru, mai ales productiei de mobilier de baie, care momentan reprezinta 4% din cifra de afaceria??, a mai spus Bonea. El a adaugat ca doar 20% din furnizorii firmei sunt companii romånesti. Printre partenerii externi se numara firme din Germania, Cehia, Spania si Italia, precum Ballesmar, Cerypsa, Ceramiche Keope, Marazzi, Laufen, Webert, Catalano sau Henkel.

Delta Design dispune de o retea de distributie care cuprinde 27 de magazine si 16 depozite, cu o suprafata utila de peste 10.000 de metri patrati, aproape jumatate din vånzari fiind realizate de magazinele proprii.

a??Colaboram si cu firme de constructii, ceea ce inseamna 30% din totalul vånzarilor si furnizam produse, de asemenea, pentru alte magazine de profil din taraa??, a precizat Bonea.

Compania dispune, de asemenea, de o retea de transport proprie, dotata cu 56 de camioane si camionete, insumånd o capacitate de peste 300 de tone.

Compania Delta Distribution a fost infiintata in 1996 si are capital privat integral romånesc.

In prezent, firma are un numar de 500 de angajati, iar potrivit conducerii, principalii competitori sunt Ambient, Dedeman si SSAB. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO