Companii

Curiero a avut business la sase luni cat pe tot anul trecut

27.07.2006, 18:43 14

Compania de cargo si curierat Curiero estimeza pentru acest an o cifra de afaceri intre 8,5 si 10 mil. euro, de peste doua ori mai mare fata de cifra de afaceri de 3,7 mil. euro din 2005.
"Tinta noastra este 10 milioane de euro. S-ar putea insa ca cifra de afaceri sa nu depaseasca 8,5 milioane de euro", a spus Bogdan Carcu, manager Curiero.
In primele sase luni compania a inregistrat o cifra de afaceri de 3 milioane de euro.
Cea mai mare crestere va fi atinsa pe segmentul posta privata, unde volumul de afaceri este previzionat la 5 milioane de euro, jumatate din totalul afacerilor. Pe acest segment, Curiero concureaza in mod direct cu Posta Romana si are deja clienti importanti precum Orange, UPC Astral, Quelle, BRD Leasing sau BCR Leasing.
Curieratul a avut pana acum cea mai mare pondere in cadrul companiei, de aproximativ 70% din totalul afacerilor. Pe partea de curierat, compania va lansa in acest an si servicii de curierat express, intrand astfel in concurenta cu Pegas sau Alo Curier.
"In momentul in care un segment se stabilizeaza, pornim altceva. Am achizitionat deja 9 scutere, iar inca 20 sunt pe drum", a spus Carcu. In curieratul express compania a investit 250.000 de euro.
De anul acesta compania ofera si servicii de cargo, care presupun transportul paletilor cu greutate mai mare de 300 de kilograme. Pe acest segment Curiero concureaza cu Cargus si TCE, toti trei avand cam 10-15% din piata.
Investitiile de anul acesta se vor ridica la 3 milioane de euro, dintre care aproximativ 2 milioane au fost deja investite pentru achizitionarea de masini si pentru deschiderea unor noi centre in tara. "Pana in acest moment avem 74 de locatii si sedii in 30 de orase, urmand ca pana in toamna sa mai deschidem inca 10 sedii", a precizat Carcu. Anul trecut investitiile au fost de 3,5 milioane de euro si o mare parte din aceasta suma a fost destinata dezvoltarii retelei de postasi.
Numarul de angajati ai Curiero a continuat sa creasca, ajungand la 1.000 la jumatatea acestui an de la 600 la sfarsitul anului 2005. Pana la sfarsitul lui 2006 numarul angajatilor va ajunge la 1.200.
Curiero a contractat un credit de la Bancpost pe o perioada de 2 ani, in valoare de 1,4 milioane de euro, dintre care 0,6 milioane au fost destinati refinantarii sediului central, iar restul, cheltuielilor curente.
Afacerea Curiero ar putea fi vanduta anul viitor pentru o suma apropiata de cea a cifrei de afaceri.
"Am fost contactati de trei fonduri de investitii si de trei investitori strategici si am purtat discutii cu acestia. Deocamdata e prea mare cresterea pentru a vinde Curiero", a spus managerul Curiero. In acest sens compania a angajat o firma de investing banking, Capital Parteners. "Aceasta afacere a fost creata pentru a fi vanduta. Sunt antreprenor si imi place riscul. Curiero a fost de mai multe ori pe punctul de a da faliment din cauza cresterii foarte mari", a spus Carcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO