Companii

Curiero a incheiat un contract de peste 450.000 euro cu Asesoft

15.06.2007, 20:43 31

Compania de posta si curierat Curiero, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala, a incheiat un contract in valoare de 1,5 milioane de lei (circa 450.000 de euro) cu distribuitorul IT&C, Asesoft Distribution.
In urma acestui contract, Curiero va presta servicii de cargo si curierat pentru Asesoft. Contractul reprezinta pentru Curiero mai putin de 5% din cifra de afaceri bugetata pe acest an, care se ridica la peste 16 milioane de euro.
"Tariful nu a fost pe primul loc, ne-am uitat in piata la cei mai importanti jucatori si ne-am oprit la Curiero, pentru ca e o companie care ne poate asigura acoperire nationala si livrare 24 de ore din 24", a spus Iulian Stanciu, director general al Asesoft Distribution.
Inainte de a incheia contractul cu Curiero, Asesoft Distributions a colaborat cu alta companie de curierat intern, dar a renuntat la serviciile acesteia.
Stanciu a adaugat ca orice companie care urmareste sa se dezvolte trebuie sa apeleze la outsourcing pentru activitatile secundare. Reprezentantii Asesoft urmaresc sa apeleze in viitor la Curiero si pentru distributie si depozitare, nu doar pentru curierat.
"Asesoft va fi primul nostru client pe segmentul de depozitare", a precizat Bogdan Carcu, presedintele Curiero. Carcu a adaugat ca in prezent parteneriatul cu Assesoft include intre 400 si 500 de destinatii zilnice, dintr-un total de 10.000-12.000 de destinatii.
Printre clientii Curiero pe segmentul de cargo se mai numara Inform Lykos, Eurografica, Tranger, Centrum si Klingspor, potrivit informatiilor furnizate de companie.
Pe langa serviciile de cargo, Curiero presteaza si servicii de curierat si posta. Principalii competitori ai Curiero sunt Cargus, Fan Curier, TCE Logistica sau Roexpres.
Compania Curiero a fost infiintata in 2003 si a inregistrat anul trecut afaceri de opt milioane de euro, in crestere cu 176% fata de 2005. Curiero are 74 de puncte de lucru in tara si in Bucuresti si 1.200 de angajati.
Asesoft Distributions este unul dintre principalii distribuitori de hardware IT de pe piata locala, inregistrand anul trecut afaceri de 59,5 milioane de euro.
Piata privata de cargo si curierat s-a ridicat anul trecut la circa 130 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut. Acest ritm de crestere se va mentine si in acest an ca urmare a cresterii economice. Astfel, companiile din domeniu au avut majorari consistente ale afacerilor de la an la an, atragand noi clienti sau marindu-si valoarea contractelor cu cei actuali, ca urmare a cresterii businessului acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO