Companii

Curiero: Nu ne vindem cand avem o crestere de trei cifre

04.10.2006, 18:40 19

Compania de posta si curierat Curiero a inregistrat la noua luni o cifra de afaceri de 5 mil. euro, de trei ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei. Cresterea mare pe care a inregistrat-o Curiero in acest an a determinat amanarea discutiilor in legatura cu vanzarea companiei pana in 2008.
"Nu este un moment propice pentru o vanzare. Curiero are o crestere cu trei cifre si, ceea ce este cel mai important, are resursele si know-how-ul necesare pentru a continua cresterea", a spus Bogdan Carcu, fondatorul si presedintele Curiero. Anul trecut compania a avut o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro, iar pentru acest an se asteapta la afaceri de peste 8,5 mil. euro.
"Probabil ca vom vinde atunci cand vom fi pe locul intai si vom avea inca o crestere de 30-40%. Curiero are o crestere mult superioara cresterilor din Uniunea Europeana, unde cresterile anuale au una, cel mult doua cifre", adauga Carcu.
Cea mai mare crestere va fi atinsa pe segmentul posta privata, unde volumul de afaceri este previzionat la 4 mil. euro, aproape jumatate din totalul afacerilor. La mijlocul anului, Curiero estima pe segmentul de posta o cifra de afaceri de 5 mil. euro, insa compania a intampinat unele dificultati.
"Pe piata serviciilor postale, pe langa concurenta Postei Romane, Curiero se confrunta cu o concurenta incorecta din partea unor companii locale, de apartament, care nu respecta reglementarile de tarif minim la trimiterile simple impuse de ANRC si care, mai grav, lucreaza pe scara larga cu oameni platiti din mana, la negru", mai spune patronul Curiero.
Cu toate acestea, segmentul de posta are in continuare perspective mari de crestere pentru Curiero.
"Piata serviciilor postale ramane o piata cu cel mai mare potential de crestere", adauga Carcu. Pe acest segment, Curiero are deja clienti importanti precum Orange, UPC Astral, Quelle, BRD Leasing sau BCR Leasing.
In afara de serviciile postale, Curiero presteaza si servicii de curierat. Acestea au avut pana acum cea mai mare pondere in cadrul companiei, de 70% din totalul afacerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO