Companii

Curiero se uita dupa achizitii in regiune

25.06.2007, 18:45 24

Compania de posta si curierat Curiero, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de curierat intern, urmareste sa intre anul viitor pe activitati de curierat regional, avand in vedere si achizitia unei companii de curierat din regiune.
Prin aceasta miscare, Curiero ar putea trece pe lista destinatiilor pentru colete orase precum Sofia, Budapesta sau Kiev. In prezent, compania livreaza colete numai pe destinatii din interiorul tarii.
"Am vazut o oportunitate in curieratul regional, care este sansa noastra de a ne dezvolta. Totodata, luam in calcul achizitia unei companii de curierat de pe locul 3-4 in una dintre pietele din zona. Daca vom achizitiona un jucator din alta tara vom opera si servicii de curierat intern pe acea piata", a spus Bogdan Carcu, presedintele Curiero.
Printre tarile vizate de companie se numara Bulgaria, Ungaria, Ucraina sau Iugoslavia. "Ca volume Ungaria este foarte atractiva. Totodata, Bulgaria are un potential de crestere considerabil", a precizat Carcu.
In vederea achizitiei, Curiero colaboreaza cu o companie de consultata care analizeaza pietele din regiune.
Curiero si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 16,6 mil. euro, dubla fata de anul trecut. In primul trimestru compania a fost in graficul de crestere prevazut, inregistrand o cifra de afaceri de 3,3 mil. euro, triplu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Piata de curierat creste cu circa 30% de la an la an, fiind un barometu al cresterii economice, potrivit reprezentantilor de pe piata.
Intrarea pe curierat international sau regional nu este un lucru nou pentru companiile specializate pe curierat intern, desi in continuare cea mai mare parte a cifrei de afaceri inregistrata de acestea provine din activitatile domestice. Astfel, Cargus are incheiate parteneriate pentru expedierea coletelor in afara tarii cu jucatori internationali precum UPS sau Posta Franceza, iar Fan Courier colaboreaza cu FedEx si Transbalkan. Impreuna cu Transbalkan, Fan Courier desfasoara activitati de curierat international in Bulgaria, Grecia si Turcia. Si TCE Logistica, un alt jucator important de pe piata de curierat intern, a anuntat atat intrarea pe piata din Bulgaria, cat si operarea de servicii de curierat international, prin colaborarea cu o firma de talie mondiala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO