Companii

Curierul TNT se uita la piete-cheie: farma si banci

27.08.2009, 17:21 77

Bogdan Enache, seful companiei de curierat TNT Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de curierat, spune ca a depasit perioada de "platou" de la inceputul anului, inregistrand o crestere cu 18% a numarului total de transporturi in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 "Dinamica pozitiva a fost sustinuta de cresterea accentuata a transporturilor interne, cu 25% peste valorile din primele sase luni ale anului trecut", sustine Bogdan Enache, country manager al companiei.

TNT a raportat anul trecut un profit net de aproape 5,4 milioane de euro si o cifra de afaceri de 34,4 milioane de euro, la un numar mediu de 323 de salariati, potrivit site-ului Ministerului de Finante.

Cea mai mare parte a veniturilor companiei provine din expedierile internationale, in timp ce expedierile interne genereaza 20% din business. Enache nu a precizat la cat se ridica veniturile obtinute in primul semestru, insa in primele trei luni de anul acesta incasarile din expedierile pe pietele internationale erau mai mici cu 12% fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Strategia companiei de curierat vizeaza pentru anul acesta mentinerea profitului la nivelul anului trecut, indiferent de evolutia pe care o va avea cifra de afaceri.

"Rezultatul masurilor intreprinse pentru optimizarea costurilor operationale a fost depasirea, in ultimele luni, a cuantumului profitului operational, atat comparativ cu anul anterior, cat si fata de nivelul bugetat pentru anul acesta." Masurile de optimizare a costurilor nu au presupus concedierea angajatilor sau reducerea flotei de masini.

 "Urmarim, in mod special in acest an captarea de volume, iar strategiile stabilite pentru a realiza acest obiectiv au vizat abordarea targetata a pietelor verticale cheie - de la domeniul medical- farmaceutic pana la cel bancar", a precizat Enache.

Seful TNT a mai adaugat ca si in cazul industriilor considerate cele mai afectate de criza, precum piata auto, continua sa apara oportunitati, un exemplu relevant in acest sens fiind solutiile pentru returul pieselor de schimb de la reparat.

Printre clientii companiei se numara firme din industriile petrolului, auto, farma, dar si din comertul online.

Pe piata de curierat mai activeaza Fan Courier, DHL-Cargus, TCE Logistica sau Pegasus, in actionariatul caruia a intrat GeoPost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO