Companii

Dacia a vandut dublu in Franta fata de Romania in noiembrie

01.12.2009, 23:06 26

Inmatricularile Dacia pe piata franceza, cea de-a doua cea maimare pentru constructorul autohton dupa Germania, au inregistrat ocrestere de peste 33% la nivelul primelor 11 luni, la 52.139 deunitati, potrivit statisticilor Comitetului ConstructorilorFrancezi de Automobile, fiind totodata brandul cu cel mai acceleratavans din acest an.

Spre comparatie, vanzarile Dacia pe piata locala vor fi in acestan de aproximativ 40.000 de masini, in conditiile in care inprimele zece luni s-au comercializat aproximativ 34.400 deunitati.

La nivelul lunii noiembrie constructorul autohton a inregistratun avans de 90% pe piata franceza, la 7.320 de masini, volum dubluin comparatie cu vanzarile estimate ale Dacia pe piata locala inacelasi interval.

Cea de-a doua cea mai mare crestere de pe piata auto franceza afost inregistrata de Hyundai, care a urcat cu 21% la 38.574 deunitati.

Piata auto franceza a urcat in primele 11 luni ale acestui an cu7,6%, la 2,04 milioane de masini, in timp ce la nivelul luniinoiembrie inmatricularile au avansat cu 50%, la 216.452 deunitati.

In conditiile in care piata auto la nivel european a inregistratun declin de aproape 7% in primele noua luni ale acestui an,productia uzinei de la Mioveni va urca in acest an la aproximativ300.000 de unitati, in crestere cu 22% comparativ cu anulanterior.

Potrivit declaratiilor anterioare ale lui Fran'ois Fourmont, celcare a condus operatiunile grupului francez in Romania pana inacest an, exporturile Dacia vor creste in 2009 la 260.000 deautovehicule, 74% dintre acestea avand ca destinatie tari dinEuropa de Vest precum Franta, Germania, Spania, Olanda sauBelgia.

Piata locala a coborat in acest an pe locul trei in topulpietelor Dacia, dupa Germania si Franta cu vanzari estimate pentruintregul an 2009 la aproximativ 40.000 de unitati, in scadere cuaproximativ 50% comparativ cu anul anterior.

Anul viitor Dacia va lansa pe piata europeana primul SUV dinistoria marcii, Duster, care va fi prezentat la inceputul luniimartie in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Potrivit unor estimari ZF, pretul de pornire al viitorului SUVDacia, care va purta denumirea de Duster sau Kanjara, va fi deaproximativ 12.000 de euro pentru modelul echipat numai cutractiune fata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO