Companii

Dan-Marius Ţîmpău din Botoşani a făcut 15 mil. euro în 2020 cu procesatorul de carne Sagrod Botoşani

Dan-Marius Ţîmpău din Botoşani a făcut 15 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

09.09.2021, 18:30 228

♦ Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 159 de angajaţi, cu 10 oameni mai puţin decât în 2019.

Producătorul şi procesatorul de carne Sagrod din Botoşani, con­tro­lat de antreprenorul român Dan-Marius Ţîmpău, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 73,7 mil. lei (15,3 mil. euro), în scădere cu aproximativ 6% faţă de anul an­te­rior, potrivit calculelor ZF pe baza da­te­lor de pe site-ul Ministerului Finan­ţe­lor Publice. Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 3,1 mil. lei (660.000 de euro), aproape triplu faţă de anul precedent, când pro­cesatorul de carne a avut un câştig net de aproximativ 1,1 mil. lei (241.000 de euro), conform datelor publice.

Compania, înfiinţată în urmă cu 29 de ani în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, s-a dezvoltat de la o car­man­gerie unde se produceau câteva sorti­mente de salamuri şi cârnaţi, la pro­ducţia de mezeluri şi preparate tra­diţionale, comercializate atât în ma­ga­zinele proprii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei. Magazinele Sagrod sunt localizate în oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Iaşi, Bacău, Comăneşti, Moineşti şi Suceava, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul companiei. Compania con­trolată de antreprenorul Ţîmpău Dan-Marius are propriile abatoare pentru sacrificarea porcinelor, bovinelor şi a ovinelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO