Companii

Dan Sucu: Clientii vor sa-si mobileze intreaga casa din acelasi loc

Dan Sucu: Clientii vor sa-si mobileze intreaga casa din acelasi loc

Dan Sucu

01.09.2006, 20:11 67

Presedintele si actionarul majoritar al grupului Mobexpert, cel mai mare jucator de pe piata mobilei, se va concentra pe deschiderea unor galerii de mare suprafata, mizand pe faptul ca romanii doresc sa-si mobileze intreaga casa din acelasi loc.
"Am pornit de la un singur magazin Mobexpert, dar pe masura ce am avansat in ideea de stil de viata, am constatat ca exista tot mai multi clienti care se regasesc mai bine intr-un intreg univers al mobilei", a afirmat Dan Sucu.
El considera ca pentru a vinde un articol nu mai este suficient sa-l expui intr-o vitrina, ci este mai eficient sa-l pui intr-un cadru, sa creeezi o atmosfera.
"Experienta in mobila mi-a permis sa construiesc un mall in care fiecare comerciant isi regaseste propria nisa. Este la fel de important sa ai in acelasi loc atat mobila minimalista, cat si mobila mediu-inalta, latina", a mai spus acesta.
Conceptul lui Dan Sucu s-a concretizat in Galeria Mobexepert Baneasa, cel mai mare mall de amenajari interioare din Romania, inaugurat in urma unei investitii de 15 mil. euro, realizata de Domus Mex. Aceasta este societatea de investitii imobiliare a grupului. Compania Domus Mex a inregistrat cea mai dinamica evolutie din cadrul Mobexpert.
Galeria se intinde pe 23.000 de metri patrati si cuprinde 12 magazine de amenajari interioare. Printre acestea se numara si prima franciza din Romania a producatorului de mobila danez Bo Concept. Totodata, din galerie fac parte Home Fashion (mobilier si decoratiuni de inspiratie latina), Lemon, Zaria (galeria unde expun artisti plastici romani), Descamps si Art Interior (design european), dar si cel mai mare magazin de electrocasnice si echipamente IT Flanco din Romania. Acesta se intinde pe 3.500 de metri patrati.
In prezent reteaua Mobexpert numara 4 magazine de mari dimensiuni in Bucuresti, unul in Brasov si 27 de magazine in tara. Pentru acest an, planurile companiei au in vedere demararea cosntructiei la primul magazin de mari dimensiuni din afara tarii, la Sofia. In afara Romaniei, compania este deja prezenta prin intermediul diviziei Mobexpert Office la Sofia (Bulgaria) si Belgrad (Serbia), in timp ce produsele realizate de companiei sunt exportate in principal in state precum Franta, Germania sau Olanda.
Conform propriilor estimari, grupul detine o cota de 18% din piata locala de mobilier, in timp ce Mobexpert Office detine 30% pe segmentul sau, evaluate in Bucuresti si in marile orase ale tarii.
Grupul Mobexpert a fost infiintat in 1993 si are in prezent 4.500 de angajati, din care 3.500 in fabrici. Grupul cuprinde 10 fabrici de mobila, 5 fime de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 150 mil. euro, iar pentru 2006 Dan Sucu a anuntat ca si-a revizuit in scadere previziunile pentru restul anului.
Daca la inceputul lui 2006 ritmul de crestere avansat era de 10-15%, dupa prima jumatate a anului, reprezentantul Mobexpert spune ca business-ul grupului pe care il conduce nu va fi mai mare de 152,5 milioane de euro. Cifra de afaceri inregistrata de companie in prima jumatate a anului a fost de 61 milioane de euro fata de 60 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Din aceasta suma, aproximativ 30% au reprezentat exporturi, activitate care continua sa aduca pierderi.
De altfel, toti exportatorii romani au fost anul trecut puternic afectati de aprecierea leului in raport cu principalele monede de referinta: euro si dolarul.
Dan Sucu spune ca producatorii si retailerii locali trebuie sa-si reevaluze strategia si produsele noilor conditii de pe pietele vestice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO